Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 10 maart 2011

TRAJECTUM LUMEN UITGEBREID MET LICHTKUNSTWERK VAN 3 KILOMETER

'Toerisme Utrecht organiseert eenmalig unieke Sol Lumen wandelingen'

Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht verbinden zeven gekleurde laserstralen van ruim drie kilometer lang het Utrecht Science Park met de binnenstad van Utrecht. Het lichtkunstwerk Sol Lumen schijnt iedere avond van 20 t/m 26 maart en is daarmee een unieke uitbreiding op de permanente lichtkunstroute Trajectum Lumen. Om bezoekers de combinatie van beide projecten te laten beleven, organiseert Toerisme Utrecht eenmalig in samenwerking met de gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht gedurende deze periode gratis stadswandelingen langs Trajectum Lumen, inclusief een uniek uitzicht op de lichtbrug vanaf de Neudeflat.

TRAJECTUM LUMEN
Trajectum Lumen is een anderhalf uur durende avondwandeling langs 18 projecten van nationale en internationale kunstenaars. Deze lichtkunstroute is 365 dagen per jaar te wandelen aan de hand van een routekaart, een spoor van lichtdruppels in de grond en iedere zaterdagavond onder leiding van een gids. Alleen deze week eindigen de speciale Sol Lumen wandelingen bij de Neudeflat, waar men eenmalig een uniek uitzicht op het lichtkunstwerk wordt geboden vanaf de bovenste verdieping.

SOL LUMEN
Sol Lumen is een kunstwerk van producent Laserfabrik. Na soortgelijke kunstwerken boven New York, Berlijn en Toulouse, is het spektakel nu voor het eerst te zien in Nederland. De laserstralen lopen vanaf De Uithof naar de Domtoren over het oostelijk deel van de stad. De laserstralen staan symbool voor de sterke binding van kennis en cultuur tussen de Universiteit Utrecht en de stad. De naam Sol Lumen is speciaal gekozen ter ere van het Trajectum Lumen.

GRATIS WANDELINGEN

Bezoek de websites www.trajectumlumen.nl en www.uu.nl/lustrum/sollumen voor meer informatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht