Politie Zaanstreek-waterland

Twee verdachten aangehouden wegens geweld tegen politie

Zaandam, 20-03-2011 o De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw aangehouden op de Panneroodstraat in Zaandam wegens belediging en mishandeling van een politieagent.

Agenten namen poolshoogte na melding van een conflict tussen buurtbewoners. Ook zouden er spullen naar beneden gegooid zijn. Agenten spraken de vrouw aan die, naarmate ze verder vertelde, steeds agressiever werd. Ze beledigde en sloeg een agent. De Zaandamse is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Zaterdagmiddag kwam er melding binnen op de meldkamer van jeugdoverlast op de Mauvestraat in Zaandam. Agenten gingen ter plaatse en verzochten de grote groep jongeren uit elkaar te gaan en hun troep, die op de grond lag, op te ruimen. Een aantal jongens reageerden niet op dit verzoek en zochten de confrontatie op met de politie. Een 18-jarige man uit Zaandam gedroeg zich agressief en sloeg een agent meerdere keren. Hij is aangehouden wegens belediging, bedreiging en mishandeling. Tijdens zijn aanhouding gedroeg de Zaandammer zich zeer recalcitrant. Hij is verhoord en zit vast.

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treed er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Zaanstreek-Waterland pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.