KRO

KRO Memories: Schaatslegende in de kou

Uitzenddatum: 21/03/2011

Tijdens de Winterspelen in Inzell heeft Stien Kaiser niet alleen oog voor het schaatsen. In aflevering vijf van KRO Memories vertelt zij aan Anita Witzier dat er ook nog tijd was voor de liefde. De Spaanse Emilia voelde zich verschrikkelijk in Nederland, totdat Manolo zich over haar ontfermde. Maar dat was van korte duur.

Stien & Adi
Kampioen op de schaats maar vooralsnog geen titelhouder in de liefde. Totdat nationale trots Stien Kaiser in 1968 in het Zuid-Duitse Inzell de charmante Adi tegen het lijf loopt. Met de Olympische Spelen als achtergrond, ontwikkelt zich een prille liefde. Maar topsport en een internationale liefde bleken moeilijk te combineren.

Emilia zoekt Manolo
Je bent 15 en verhuist vanuit het warme Spanje naar het winterse Holland. De taal is onuitspreekbaar, de mensen koel. Logisch dat je je vastklampt aan die leuke zoon uit een ander Spaans gastarbeidersgezin die precies weet hoe je je voelt. Met de woorden "voor eeuwig samen", bezegelt Manolo zijn liefde voor Emilia. Een belofte die geen stand houdt. Emilia's wereld stort in.

KRO Memories, maandag 21 maart om 21.10 uur op Nederland 1

Programma

KRO Memories

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: