Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

TOPHIT IN DUITSLAND EN BELGIË

PAARDENMEISJES BIBI & TINA VEROVEREN OOK NEDERLAND

In Duitsland en België is Bibi & Tina al een jarenlange hit. Nu kunnen ook de Nederlandse kinderen genieten van de vrolijke tienermeisjes Bibi & Tina. Vanaf 22 maart brengt Just4Kids deze leuke animatieserie uit op dvd en VOD. De beste vriendinnen Bibi & Tina beleven samen met hun paarden Amadeus en Sabrina veel avonturen. Ze lossen mysteries op, helpen andere mensen en dieren in nood en strijden tegen onrecht. De sterke vriendschap, de passie voor paarden en liefde voor dieren zijn veel voorkomende thema's uit deze serie. Bibi & Tina zijn een begrip in Duitsland en België. In Duitsland zijn er niet alleen dvd's, maar ook games, boeken, spellen en een magazine over het tweetal. In België worden de dierenvriendinnen al drie jaar uitgezonden op Ketnet en zijn daarom bij sommige Nederlandse kinderen bekend. Video on demand Just4Kids gaat `Bibi & Tina' ook uitbrengen op VOD. In april wordt de serie aangeboden via de onlinefilmaanbieder T.E.G. (Videoland On Demand, Movie MAX online en Mejane) en Kabelbedrijf UPC. De manege en Het veulen van Sabrina Op de eerste dvd staan twee afleveringen van een klein uur. In de eerste aflevering gaat Bibi op vakantie naar de manege. Daar komt ze erachter dat er gevaar dreigt. Door geldgebrek kan de familie Martin de huur van de manege niet meer betalen. De eigenaar van de grond, Graaf von Falkenstein, heeft gezegd dat ze de manege moeten verlaten en de dieren moeten verkopen. Hij neemt alvast een pony mee. Tina Martin, de dochter, is even oud als Bibi. De twee meiden worden vriendinnen en proberen samen de stallen en de dieren te redden.



In de tweede aflevering heeft Tina ruzie met Alexander en om hem jaloers te maken doet ze net alsof ze een afspraak heeft met Freddy. Hij is een van de jongens die op Falkenstein woont. Ze wil met haar paard tegen zijn motor racen. Bibi heeft ondertussen alleen maar oog voor haar paard Sabrina, de binnenkort een veulen verwacht. Bibi en Tina brengen de nacht door in de stal om de geboorte niet te missen.

Productinformatie `Bibi & Tina' deel 1, De manege en Het veulen van Sabrina Release dvd: 22 maart 2011 Genre: Kids Aantal dvd's: 1 Aantal minuten: 52 verpakking: amaray Leeftijd: AL Taal: Nederlands/Vlaams gesproken Productinformatie `Bibi & Tina' deel 2, Wilde paarden en Het behekste zadel Release dvd: 22 maart 2011 Genre: Kids Aantal dvd's: 1 Aantal minuten: 52 verpakking: amaray Leeftijd: AL Taal: Nederlands/Vlaams gesproken