Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Utrecht, 22-03-2011

Bestolen

WOUDENBERG- Op maandagavond werden twee Polen bestolen van hun handelsgeld.

Omstreeks 22.10 uur stonden twee Poolse mannen in hun auto bij een tankstation aan de Rijksweg A12. Op een gegeven moment kwamen twee mannen op hen aflopen die vertelden dat ze van de politie waren. De agenten gaven aan hun handelsgeld te controleren op echtheid. De mannen gaven enkele duizenden euros af. Op dat moment renden de mannen hard weg en reden vervolgens hard weg met hun auto. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Gestoken

LEUSDEN- Op maandagmiddag raakte een man gewond door een mes.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie de melding dat iemand in een woning op de Walenburg een flinke wond had opgelopen door een mes. Ambulance en Politiepersoneel gingen snel ter plaatse en troffen de 32-jarige man uit Amersfoort met een flinke snijwond aan. Ambulancepersoneel gaven eerste hulp en de man werd vervoerd naar het ziekenhuis om de hevig bloedende wond te laten behandelen. De man gaf aan dat het per ongeluk was gegaan maar gezien de wond was die moeilijk voor te stellen. Een 19-jarige vrouw, de bewoonster van het pand, werd aangehouden voor onderzoek.

Meisje na zoektocht aangetroffen

AMERSFOORT- Op maandagmiddag heeft de politie gezocht naar een meisje. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een 14-jarig meisje uit Amersfoort niet was thuisgekomen terwijl ze al lang vrij van school had. De politie startte een onderzoek en trof de fiets van het meisje onbeheerd aan op de Leeuwerikstraat. Navraag werd gedaan bij vriendinnen en ouders maar het bleef onbekend waar ze was. De politie besloot het waterwingebied in de wijk Liendert te onderzoek en met speurhonden en een politiehelikopter. Omstreeks 22.00 uur kwam het bericht dat het meisje in goede gezondheid was aangetroffen buiten de stad Amersfoort. De politie gaat na waarom het meisje niet gewoon naar huis is gegaan.