BrookPOP 2011; meer bands en meer te doen op tweede editie


Hoensbroek, 20110322 -- Na de lovende kritieken van afgelopen jaar organiseert Stichting PROPER (Promotie Pop en Rock) op Paasmaandag 25 april de tweede editie van BrookPOP. De doelstelling van het festival in Hoensbroek is onveranderd. Het blijft een laagdrempelig cultureel popfestival waarbij talent uit de regio zich zal presenteren naast vooraanstaande nationale en internationale acts zoals Mintzkov, Broken glass heroes, Lola Kite en The Van Jets.

BrookPOP werkt samen met organisaties voor talent Kunstbende en SPL (Stichting Popmuziek Limburg) die de wedstrijden Nu of Nooit en PopSport organiseert. De winnaar van Nu of Nooit, de winnaar van de regiofinale van de KunstBende en een finalist van PopSport worden geprogrammeerd op BrookPOP.

BrookPOP telt dit jaar 2 podia, beide podia worden geplaatst in festivaltenten. Naast het hoofdpodium is er een gezellige huiskamertent waar plaats is voor de meer intieme acts. Op dit podium spelen onder meer een singer-song writer, jong aanstormend talent en is plaats voor akoestische sessies.

Op het hoofdpodium spelen The Van Jets(B), The Broken Glass Heroes (B), Mintzkov (B), Lola Kite (NL), My Propane (UK/NL) en Madi (NL) die onlangs Nu of Nooit hebben gewonnen en die ook PinkPop mogen openen. In de huiskamer tent spelen o.a. Wake-Up, Lambshade met een speciale akoestische sessie en Pavarana die de regiofinales van Kunstbende en Popsport gewonnen hebben.

Omdat Cultuur meer is dan alleen muziek richt BrookPOP zich dit jaar ook op andere initiatieven. Op BrookPOP is dit jaar ruimte voor interactieve projecten en voor kunst. Voor dit laatste zijn scholieren gevraagd een kunstobject te maken dat op het festival is te zien. Dankzij deze nieuwe aanvulling is het festival niet alleen een passief muziekevenement. De focus ligt op interactie met het publiek, die samen met de muzikanten de sfeer bepaalt.

De locatie van BrookPOP is het sportpark Schurenberg, gelegen aan de Randweg in Hoensbroek.

Wil je meer te weten komen over BrookPOP kijk dan op www.brookpop.nl voor de line-up en het programma.