Politie Gelderland-Midden

Ruim 600 planten bij hennepkwekerij in Arnhemse woning
Publicatiedatum: 22-3-2011 9:47:32

ARNHEM - Bij de ontruiming van een hennepkwekerij in een huis in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie maandagmiddag ruim 600 hennepplanten in beslag genomen. Aanhoudingen werden nog niet verricht. De politie kwam de kwekerij op het spoor na onder meer klachten over stankoverlast uit de buurt. Toen agenten binnen gingen kijken bleek de woning te zijn ingericht voor de hennepteelt. De kwekerijen bleken in drie verschillende ruimtes te zijn ondergebracht. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor de hennepteelt.
(2011033135-pk)


---

Arnhemse (52) gewond na mislukte tasjesroof

Publicatiedatum: 22-3-2011 9:40:52

ARNHEM - Een 52-jarige vrouw uit Arnhem is vorige week donderdagavond op het Leeuwensteinplein in de wijk Klarendal in haar woonplaats gewond geraakt na een mislukte tasjesroof. Het slachtoffer deed hiervan gisteren, maandag 21 maart, aangifte bij de politie.

De Arnhemse stond die avond rond half acht op straat en was in gesprek met een buurtgenoot toen een nog onbekende man op de fiets voorbijkwam en de handtas van de Arnhemse probeerde weg te grissen. De vrouw kwam daarbij te vallen en liep letsel op. Doordat ze haar tas echter stevig vasthield gaf haar belager het op en droop zonder buit af.

Geblokte pet
Volgens het slachtoffer ging het om een man van tussen de 20 a 30 jaar met een donkerkleurig bomberjack aan en een geel geblokte pet op. De dader fietste na het voorval de Rosendaalsestraat af richting Velperpoortstation. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren via 0900-8844.
(2011032890-pk)