Politie Drenthe

Dinsdag 22 maart 2011

Provincie Drenthe , 22-03-2011

Jongeren bekennen vernielingen en diefstallen

EELDE - Vier jongens van 15 jaar uit Eelde en Roden hebben bekend dat zij in de avonduren van 12 februari in Eelde een groot aantal vernielingen en diefstallen hebben gepleegd. Op de bewuste vrijdagavond werden in en rond de Wolfhorn, de Schultenweg, de Drostweg en de Esweg in Eelde van 13 autos banden lek gestoken, 15 merkemblemen van autos gestolen, een trampoline en een brievenbus vernield, werd verf over vier autos gegooid en een surfplank gestolen. Daarnaast werden meerdere kleine baldadigheden gepleegd zoals het omgooien en uit de grond trekken van beeldjes, tuinverlichting en brievenbussen. Na meerdere meldingen en aangiften stelde de politie een onderzoek in. Onderdeel daarvan was een door de wijkagent in deze buurt huis-aan-huis verspreide brief, waarin bewoners gevraagd werden of ze iets hadden gezien. Dit zette de wijkagent uiteindelijk op het spoor van de vier verdachten. De vier jongens zijn niet aangehouden. Op 17 en 18 maart werden ze in aanwezigheid van één van hun ouders op het politiebureau verhoord. Ze bekenden en verklaarden uit verveling te hebben gehandeld. De surfplank en acht auto emblemen zijn teruggevonden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole

EMMEN De politie heeft maandagochtend en middag op de Hondsrugweg een snelheidscontrole gehouden. Met behulp van een radar werden 1315 passanten gecontroleerd. 169 passanten reden te snel. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Op dezelfde dag werd s middags op de Abel Tasmanstraat een radarcontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 125 bekeurd voor ter hard rijden. Ook hier geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Verkeersongeval met letsel

ASSEN Maandagmiddag heeft op de Slinge een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plekke bleek een 88-jarige vrouw uit Assen te zijn aangereden door een automobiliste uit Assen (leeftijd onbekend). De automobiliste was achteruit uit een parkeervak gereden en had de 88-jarige vrouw over het hoofd gezien, zij liep met haar rollator achter de auto langs. Door de aanrijding raakte de 88-jarige vrouw gewond aan haar heup en pols en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bedrijfsbusje in brand op vluchtstrook

ASSEN Maandagochtend is op de vluchtstrook van de A28 een bedrijfsbusje in brand gevlogen. De 41-jarige bestuurder uit Ulrum werd door een andere weggebruiker naar de vluchtstrook verwezen. Toen het busje stilstond kwam de bestuurder erachter dat het busje in brand stond. De man ondernam nog tevergeefs een poging om de brand te blussen. Niemand raakte gewond. Het busje moest worden afgesleept.

Rijbewijs ingevorderd op basis van rijgedrag

MEPPEL De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Arnhem ingevorderd. De automobilist reed over de A28 en viel op door zijn gevaarlijke rijgedrag. De man werd bij Meppel van de A28 gehaald vanwege onder andere bumperkleven, toeteren en het geven van lichtsignalen aan een andere weggebruiker. De man reed te hard en haalde meerdere autos rechts in. Op basis van deze overtredingen werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor stalking

ASSEN Afgelopen week heeft de politie een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van stalking. De verdachte zou zich sinds langere tijd schuldig hebben gemaakt aan het belagen van een inwoonster uit Assen. Na onderzoek kon er voldoende bewijs worden verzameld wat de aanhouding van de verdachte rechtvaardigde. De verdachte is ingesloten en zal deze week worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Rijden onder invloed

WAPSE De politie heeft maandagavond een 34-jarige man uit Diever aangehouden op De Kamp. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet. Uit een blaastest kwam naar voren dat de man teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 510 ugl (bijna 1,2 promille). Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft maandagnacht een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man was de woning van zijn ex-vriendin binnengedrongen. De politie werd gewaarschuwd. Ter plekke kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.