Politie Groningen

Overvaller geeft zich aan bij Groningse politie

Man werd gezocht voor twee gewapende overvallen

Groningen, 22-03-2011 o Een 24-jarige verdachte van twee overvallen Groningen heeft zichzelf maandagmiddag op het politiebureau in Groningen gemeld gemeld. Hij is de tweede overvaller die nog door het roofcoördinatieteam werd gezocht voor twee gewapende overvallen in de stad Groningen. De overvallen werden in september en oktober 2010 gepleegd.

Wat was er gebeurd?

Gewapende overval restaurant

Op dinsdagavond 28 september 2010 overvielen twee mannen een Thais restaurant aan de Prinsesseweg. Het tweetal eistte onder bedreiging van een vuurwapen geld van het personeel. Met een geldbedrag verlieten de twee overvallers de zaak.

Gewapende overval cafetaria Korreweg

Op zondagavond 3 oktober 2010 overvielen twee mannen een cafetaria op de hoek van de Korreweg met de Gratemastraat in Groningen. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten zij direct geld. Toen dit niet snel genoeg gebeurde, werd een klant door een overvaller geschopt. Hierop gaf een personeelslid van de cafetaria een geldbedrag aan de overvallers. Het duo liep vervolgens met de buit naar buiten. Beiden renden weg in de richting van de Molukkenstraat

Doorzoeking

De politie deed vorige week bij de 24-jarige Stadjer al doorzoeking in zijn woning aan de Tressenplaats in Groningen. Hierbij werden twee vuurwapens en drie bivakmutsen gevonden. Ook vond de politie drankflessen die vermoedelijk bij de overval aan de Prinsesseweg waren meegenomen. De verdachte was op dat moment voortvluchtig.

DNA-match

De politie kwam de overvallers op het spoor door sporen die beide overvallers tijdens de overvallen hadden achtergelaten. De stille getuigen werden door de forensische recherche veiliggesteld en onderzocht. Dit leverde een spoor op. Dit spoor werd onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Een DNA profiel leverde een match op in de Nederlandse DNA-databank.

De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

De politie kon onlangs al een 20-jarige man aanhouden in dePenitentiaire Inrichting (PI) in Leeuwarden. Hij zat daar vast voor eerder gepleegde straatroven. Klik hier voor eerdere berichtgeving.