Gemeente Cromstrijen


Hollandse Delta gaat slootonderhoud doelmatiger uitvoeren

(22-03-2011)

Hollandse Delta gaat het jaarlijks onderhoud aan sloten en singels goedkoper en effectiever uitvoeren. Met ingang van dit seizoen hanteert het waterschap in het hele werkgebied dezelfde manier van werken. Tot nu toe werd het jaarlijks onderhoud in elke regio nog anders uitgevoerd.

De nieuwe werkwijze is niet van invloed op de doorstroming van het water. Een goede aan- en afvoer van het water blijft gewaarborgd. Het nieuwe beleid vloeit voort uit het waterbeheersplan. Het onderhoud van sloten en singels is ook van belang voor een goede waterkwaliteit.

De veranderingen zijn niet in elke regio hetzelfde. Daarom geeft het waterschap de komende weken een uitgebreide toelichting tijdens vier regiobijeenkomsten: 22 maart in Zuid-Beijerland (partycentrum Eendrachtshoeve), 24 maart in Ridderkerk (partycentrum Van der Graaf), 29 maart in Dirksland (verenigingsgebouw De Schakel) en 5 april in Zwartewaal (dorpsgebouw De Gaffelaar). Heemraad Schelling gaat in op de veranderingen. Medewerkers van Hollandse Delta beantwoorden uw vragen. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Alle informatie over het nieuwe beleid staat op de agrariƫrspagina van de waterschapswebsite: www.wshd.nl. Ook een lijst met vragen en antwoorden. Deze lijst wordt na elke bijeenkomst aangevuld.