Politie Amsterdam-Amstelland

Jongens zwaargewond bij aanrijding met sneltram

In Amstelveen zijn twee jongens van 14 en 15 jaar oud, zwaargewond geraakt bij een aanrijding met de sneltram. Bij de kruising Beneluxbaan met Zonnestein, die met verkeerslichten wordt geregeld, kwam maandagavond 21 maart rond tien over zeven vanuit de richting Amsterdam een sneltram gereden. Op hetzelfde moment kwam er een sneltram aan vanuit Amstelveen. Toen de eerste metro was gepasseerd staken beide jongens die op de fiets waren over. Zij zagen daarbij de sneltram uit de richting Amstelveen over het hoofd en kwamen in aanrijding met de sneltram.

Schedelbasisfractuur
Beiden zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De 15-jarige jongen liep een schedelbasisfractuur en naast zwaar hersenletsel nog meer letsel op, zijn toestand is kritiek. De 14-jarige jongen liep een schedelbasisfractuur op en zijn toestand is stabiel. De bestuurder van de sneltram werd voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.

Was u getuige?
De politie heeft een paar getuigen gesproken en is op zoek naar nog meer mensen die iets van de aanrijding hebben gezien.


____________________