Gemeente Ede

dinsdag, 22 maart 2011

Jongerenraad opnieuw in de bres voor skatepark

De Edese Jongerenraad heeft onlangs een lans gebroken voor het skatepark. Tijdens de vergadering van de commissie Beheer Fysieke Omgeving (BFO), vroeg het adviesorgaan spreektijd aan, om aandacht te besteden aan de onlangs uitgekomen memo van het college van B&W. Saskia van Aggelen, voorzitter van de Jongerenraad, riep op tot daadkracht.

Een jaar geleden bracht de Edese Jongerenraad een advies uit voor een Skatepark. Het College van B&W is hiermee aan de slag gegaan, maar liet onlangs in een memo weten dat de realisatie van een skatepark, zoals voorgesteld door de Jongerenraad, op dit momenteel onhaalbaar is.

Dit was voor de voorzitter van de Jongerenraad aanleiding om gebruik te maken van haar inspreekrecht tijdens de commissievergadering. "Onze boodschap is dan ook: geen problemen verzinnen maar oplossingen! Er moeten eerst keuzes worden gemaakt, daarna kunnen we starten met de discussie omtrent de benodigde middelen", sprak Van Aggelen. Daarnaast benadrukte de voorzitter van de Jongerenraad dat sport een multifunctioneel middel is, het leidt tot verbroedering en kan een schakel zijn bij integratieproblemen.

"De Jongerenraad ziet dan ook graag dat er op korte termijn keuzes worden gemaakt. Ik wil voorkomen dat ik ditzelfde betoog over een aantal jaren nog steeds sta te houden. We willen een skatepark en geen rollatorpark", aldus Van Aggelen.

Omdat de memo niet op de agenda van de commissie stond, is er niet over gediscussieerd. Wel reageerden enkele commissieleden positief op het betoog. Het college werd opgeroepen op om meer out of the box te denken, en een commissielid noemde een mogelijke samenwerking met een sporthal die binnenkort wordt gebouwd in Ede-Zuid. Een ander commissielid liet weten dat hij het goed vond dat de Jongerenraad hen herinnerde aan het convenant waarin ook het realiseren van een skatepark vermeldt staat. De commissie heeft (nog) niet besloten of zij ook inhoudelijk over de skatebaan wil gaan discussiëren.