Port of Rotterdam

Datum 22-3-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Maximale waardering jaarverslag Havenbedrijf

Dinsdag 22 maart publiceert Havenbedrijf Rotterdam het geïntegreerde financieel/MVO- (maatschappelijk verantwoord ondernemen) jaarverslag met één controleverklaring van de accountant. Het onafhankelijke Global Reporting Initiative gaf het verslag de hoogste waardering A+. Het jaarverslag van het Havenbedrijf is gedigitaliseerd en geschikt om gelezen te worden op een iPad.

Door de beoordeling met één controleverklaring is het Havenbedrijf aanzienlijk transparanter geworden. Niet alleen alle cijfers maar ook alle tekst is `met redelijke mate van zekerheid' gecontroleerd. Een geïntegreerd, gecontroleerd jaarverslag vergt veel van een organisatie omdat ook alle niet-financiële informatie aantoonbaar juist moet zijn.

Global Reporting Initative is een non-gouvernementele organisatie die wereldwijd standaarden ontwikkelt voor maatschappelijke jaarverslaggeving. Dit jaar kreeg het Havenbedrijf een A+ tegen vorig jaar nog een B+. Dat komt omdat het verslag dit jaar in gaat op alle voor het Havenbedrijf relevante onderwerpen van deze standaard.

Het jaarverslag 2010 verschijnt uitsluitend in digitale vorm op de website: www.portofrotterdam.com/jaarverslag2010