Gemeente Westvoorne


Sitemap

Succesvolle bewonersavond Tinte krijgt vervolg

(persbericht)

Op donderdag 10 maart 2011 heeft de gemeente Westvoorne een eerste bewonersavond gehouden over de structuurvisie van de dorpskern Tinte.

Het doel is om gezamenlijk met bewoners tot een goede afweging van de mogelijkheden te komen. Het college van B&W is erg tevreden over het verloop van deze eerste avond. De bijeenkomst krijgt later dit jaar een vervolg -zoals beloofd door wethouder Hans van Lith- met de terugkoppeling van de eerste resultaten.

Op 10 maart jl. deelden bewoners in een discussie met de gemeente meningen en ideeën. In een open gesprek gaven ze aan welke veranderingen zij graag in hun dorp willen zien en welke niet. Zo hebben de aanwezige bewoners een duidelijke mening over het verenigingsgebouw de Odiaan. Zij willen in meerderheid dat dit gebouw blijft staan op de huidige plek, met misschien nieuwe gebruiksmogelijkheden daaraan gekoppeld. Ook woningbouw vormde een thema. Woningbouw is op kleine schaal gewenst, maar moet zorgvuldig worden ingepast binnen het intieme karakter van het dorp.

âHet grote aantal bewoners dat heeft meegedaan aan deze interactieve beleidsvorming, sterkt ons in de veronderstelling dat veel inwoners van Westvoorne zich betrokken voelen bij hun directe leefomgevingâ, aldus het college. Er zijn veel suggesties op de themaâs verkeer, woningbouw en leefomgeving aangedragen. Deze suggesties wil de gemeente meenemen in de komende planvorming. Bij volgende processtappen worden de bewoners weer actief betrokken.

De gemeente vindt dat juist bewoners beschikken over belangrijke informatie die onmisbaar is bij het opstellen van een goede structuurvisie Tinte.

Â