Gemeente Hulst

Subsidie voor Nieuwe Bierkaai

Subsidie voor Nieuwe Bierkaai

Gemeente krijgt ISV-bijdrage voor project De Nieuwe Bierkaai.

Het project De Nieuwe Bierkaai heeft tot doel het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad als aantrekkelijk verblijfsgebied in te richten. Wonen, cultuur, detailhandel en recreatie/horeca krijgen nieuwe kansen. Het project De Nieuwe Bierkaai is opgedeeld in verschillende deelgebieden. Voor deelgebied 8 - dat de naam Boel kreeg, naar de voormalige boerderij op deze locatie - is door de Provincie Zeeland een subsidie van 540.000 euro toegekend.

De gemeente Hulst vroeg de Provincie om een bijdrage in het kader van ISV-3 voor de verwerving van vlek 8. Op deze locatie is momenteel Albert Heijn gevestigd, met daarboven 10 huurappartementen. Albert Heijn is voornemens te verhuizen naar een locatie aan het Stationsplein te Hulst. Daarvoor is een bouwaanvraag ingediend.

Het huidige Albert Heijn pand biedt een unieke mogelijkheid om dit deel van De Nieuwe Bierkaai te herontwikkelen. Doelstelling is om op deze locatie een nieuw gebouw te realiseren met gelijkvloers detailhandel en daarboven opnieuw woningen.

De gemeente Hulst is verheugd met de ISV-bijdrage, mede daar vlek 8 een centrale ligging in het projectgebied De Nieuwe Bierkaai heeft.