Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Boomfeestdag 2011 in Julianapark (persbericht 013, 2011)

Op woensdag 23 maart om 10.00 uur zal wethouder Frans Luijckx het startsein geven van de Boomfeestdag 2011 in Hoogezand-Sappemeer. De leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de Christelijke Dalton Basisschool De Hoeksteen uit Hoogezand gaan deze ochtend 2000 stuks zogenoemd bosplantsoen planten.

De leerlingen zullen in tweetallen diverse boompjes gaan planten op het perceel naast de Horstlaan in het Julianapark te Hoogezand. Het assortiment bestaat onder andere uit eik, veldesdoorn, berk en hazelaar. Medewerkers van Trio-bedrijven assisteren de leerlingen met het planten op de locatie, waarop de plantgaten gedeeltelijk al zijn voorbereid. Na de opening door wethouder Luijckx zal hij samen met een leerling van De Hoeksteen het eerste boompje gaan planten. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Naar verwachting is de aanplant omstreeks 11.30 uur afgerond en krijgen de kinderen daarna chocolademelk met koek. Ook krijgen alle leerlingen nog een leuk aandenken aan deze dag.Â

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 400 gemeenten, (zoân 75 procent van alle gemeenten), mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. De Boomfeestdag staat hiermee op de 12e plaats in de Top 20 van grootste landelijke evenementen.