Gemeente Zwolle

Expositie van Vredesposters in Stadhuis

De `Vredesposter' van Nastja van der Sluis uit Zwolle staat prominent op de expositie van zogeheten Peace Posters van woensdag 23 maart tot en met woensdag 20 april in de hal van het Stadhuis in Zwolle.

Wethouder Filip van As opent woensdag 23 maart 2011 deze expositie van de Peace Posters. Kinderen van elf, twaalf en dertien jaar hebben de Vredesposters gemaakt voor een wedstrijd van de serviceclub Lions.

De Peace Poster Contest is een jaarlijkse wedstrijd van de Lions voor scholen. In Zwolle heeft de Lionsclub Zwollerkerspel scholen uit de stad uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd. Met de wedstrijd willen de Lions kinderen laten uitbeelden wat volgens hen vrede voor de mens betekent.

Tere vlinder

De mooiste poster op de expositie in Zwolle is dus die van Nastja van der Sluis uit Zwolle, leerling van het plaatselijke Gymnasium Celeanum. Zij maakte een poster met als titel: Vrede is een tere vlinder.

Naast de Peace Poster van Nastja zijn er nog meer Vredesposters te bezichtigen die behoren tot de mooiste in het district waaronder Zwolle valt. Als winnaar van het district doet Nastja automatisch mee aan de landelijke wedstrijd. De winnaar daarvan doet vervolgens weer mee aan de wereldwijde wedstrijd.

Bezichtigen


* De expositie is van 23 maart tot en met 20 april 2011 dagelijks gratis van 8 tot 17 uur in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein te bezichtigen.