FloraHolland


FloraHolland Product Commissie Snij hortensia

FLORAHOLLAND (23 maart 2011) - Op woensdag 9 maart kwam de FPC Snij hortensia bijeen. Tijdens deze bijeenkomst werd door Dirk Jansen aangegeven, dat op dit moment geen enkele vestiging plannen heeft om op korte termijn bij Snij hortensia over te gaan tot beeldveilen. Dit gebeurt ook niet plotseling. Kwekers en kopers worden in een vroeg stadium betrokken bij de plannen tot beeldveilen; gezamenlijk wordt dan pas een plan opgesteld. Het is wel zeer wenselijk na te denken over goede foto's die tijdens het veilproces ter ondersteuning kunnen worden getoond. De FPC onderschrijft dit belang en heeft daarom geadviseerd een Snij hortensia bijeenkomst te organiseren.

Naast het maken van foto's en het bezoeken van een dealingroom, heeft de FPC voorgesteld ook het promotieproject in deze bijeenkomst aan de orde te laten komen. Tijdens de vergadering waren D. Hoogeveen van BBH en K. Eveleens aanwezig. Middels een presentatie zijn de resultaten van de promotiecampagne en de plannen voor de toekomst getoond. De productie van Snij hortensia komt nagenoeg volledig uit Nederland. Belangrijk is het aantal deelnemende kwekers te verhogen, zodat de promotieactiviteiten verder kunnen worden voortgezet.

Kopers wensen geïnformeerd te worden over o.a verhouten stelen. Door het meegeven van een kenmerkencode, kan dit mogelijk worden opgelost. Bij de handel is nu een onduidelijk beeld over de invloed op de houdbaarheid met betrekking tot verhouten stelen. De FPC heeft aangegeven, dat een verhouten steel geen invloed hoeft te hebben op de wateropname.
P. Kolk en P. Kouwenhoven hebben, samen met veilmeester M. Heemskerk, de lijst met cultivars nagelopen en gewenste aanpassingen op de naamgeving en kleur weergegeven. De lijst wordt na de vergadering nogmaals doorlopen, waarna nieuwe productcodes kunnen worden aangevraagd. Door deze actie zal meer duidelijkheid in het assortiment ontstaan.

Tot slot is met E. Kouwenhoven de brief aangaande partijaanduiding besproken. De brief heeft tot wat onduidelijkheden geleid. Met de FPC zijn de punten doorgesproken. Binnenkort zal een nieuwe brief naar de aanvoerders van Snijhortensia worden verstuurd.

De eerstvolgende vergadering is op dinsdag 10 mei op vestiging Aalsmeer.