Gemeente Binnenmaas

Waarderingsgeschenk voor Charles Draak en Arie van der Hoek

23-03-2011
Tijdens het feest voor het 25-jarig bestaan van de Ondernemingskring 's-Gravendeel op 22 maart jl. heeft voorzitter Charles Draak het waarderingsgeschenk De Trofee van de gemeente Binnenmaas ontvangen. Bestuurslid Arie van der Hoek,die niet aanwezig kon zijn, ontvangt De Trofee eveneens, maar op een later tijdstip.

Wethouder Lafeber reikte De Trofee uit in Partycentrum Concordia in s-Gravendeel, waar de club het feest vierde. De heren Charles Draak en Arie van der Hoek zijn beiden vanaf het begin actief betrokken geweest bij de Ondernemingskring en hebben er mede voor gezorgd dat deze club een volwaardig en gewaardeerd gesprekspartner is geworden voor de gemeente s-Gravendeel en later voor de gemeente Binnenmaas.

De Trofee is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. Het wordt uitgereikt aan inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. De Trofee is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elk exemplaar is handgemaakt en dus uniek, net als degene die hem krijgt. De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen. In de kleuren is het paars en blauw van het logo van Binnenmaas terug te vinden, het wit van de transparante gemeente die Binnenmaas wil zijn, het groen van het weidse landschap en het blauw van het water van de Binnenmaas.