Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

23 maart 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen stelt Koole Tankstorage ultimatum

Acties bij Koole nu heel dichtbij

Het moment van actievoeren ligt nu op de drempel bij Koole Tankstorage in Pernis, Zaandam en Nijmegen. CNV Vakmensen heeft de onderneming vanochtend een ultimatum gesteld. Koole moet tegemoet komen aan alle verlangens van de bond voor een nieuwe cao. Anders wordt er actie gevoerd. 'En de actiebereidheid is hoog', zo onderstreept bestuurder Marcel Hoogendijk van CNV Vakmensen de situatie nog maar eens.

Koole Tankstorage biedt de medewerkers gewoon te weinig voor een nieuwe cao.

Hoogendijk: 'Wij hebben ze onlangs in een ultimatieve brief geprangd om in de buurt van onze cao-voorstellen te komen. Zodat serieus onderhandelen kon beginnen. Maar zelfs de nette 1,75 procent loonsverhoging die wij vragen wordt door de werkgever genegeerd. Die komt niet verder dan wat prijscompensatie.'

Voor CNV Vakmensen telt ook een onafhankelijk onderzoek naar de pensioenmogelijkheden en -voorzieningen van het Koole-personeel zwaar. Koole zelf wil dat onderzoek louter in eigen beheer uitvoeren.

Het ultimatum dat nu is gesteld biedt Koole Tankstorage tot 4 april de tijd om alsnog in positieve zin te reageren op de eis van een cao van bijna 3 jaar; met het instellen van een onderwijs- en opleidingenfonds en met een onafhankelijk onderzoek naar de pensioenen.

Koole Tankstorage heeft vestigingen in Pernis, Zaandam en Nijmegen. De onderneming biedt werk aan circa honderd werknemers.



Ingezonden persbericht