Gemeente Breda

23Mar
College herziet bestemmingsplan Drie Hoefijzers als gevolg van fragiele huizenmarkt
Het college past de bouwgrenzen in het bestemmingsplan Drie Hoefijzers aan, zodat dit beter aansluit bij de vraag naar woningen. Het aangepaste ontwerpbestemmingsplan ligt onder de noemer `Drie Hoefijzers, partiële herziening 2010' ligt vanaf 24 maart tot en met 5 mei 2011 ter inzage.

Wethouder Arbouw van Stedelijke Programmering licht toe:`Snelle procedures, minder regels en plannen die aansluiten bij wat kopers zoeken. Dat is wat Breda nodig heeft.'

Op het perceel tussen de nieuw aan te leggen Smits van Waesberghstraat en de Sint Josephschool waren aanvankelijk aaneengeschakelde woningen gepland. Door economische omstandigheden kwam de verkoop van deze woningen onvoldoende van de grond. Momenteel wordt gewerkt aan grondgebonden woningen, oftewel woningen met een tuin, met parkeerplaatsen aan de achterkant van de woningen. Ondermeer deze gewijzigde parkeeroplossing is in het bestemmingsplan geregeld.

Ook het bouwvlak achter het Brouwhuis is vergroot en verder is in het bestemmingsplan geregeld dat er geen horeca gevestigd kan worden in de panden aan de Teteringenstraat.

De aanpassingen hebben geen gevolgen voor het bouwvolume binnen het gebied. Ook sluit het ontwerpbestemmingsplan met de herzieningen aan op de onderzoeken die de gemeente eerder uitvoerde voor het bestemmingsplan Drie Hoefijzers Zuid.
Het herziene ontwerpbestemmingsplan Drie Hoefijzers, partiële herziening 2010 ligt op 29 maart ter bespreking in de commissie Ruimte. Breda, 23 maart 2011