Gemeente Bergen op Zoom


Verantwoording 2010 en jaarplan 2011 Veiligheidshuis district BoZ

Het Veiligheidshuis stond in 2010 in het teken van het versterken van de samenwerking met de districtgemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht.

Er zijn verdere stappen gezet in het verbeteren van de veiligheid, het voorkomen van het eerste delict, het tijdig signaleren van problemen bij kinderen en jongeren en het bieden van passende slachtofferzorg.

Concreet is in 2010 een coördinator nazorg aangesteld, die verantwoordelijk is voor het maken van afspraken met verschillende ketenpartners, wanneer iemand terugkeert in de maatschappij na detentie. De partners waarmee de coördinator nazorg rond de tafel zit zijn onder andere: Novadic-Kentron, Reclassering Nederland, Politie, Traverse, Dienst Justitiële Inrichtingen en Sociale Zaken van de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal. Ook is in het Veiligheidshuis een nieuw registratiesysteem ingevoerd (PIX systeem), dat in meer veiligheidshuizen wordt gebruikt. In dit systeem worden de gegevens van alle casussen die worden besproken in de diverse overleggen geadministreerd en aan elkaar gekoppeld met als doel meervoudige betrokkenheid van daders te signaleren en om op eenvoudige wijze managementinformatie te genereren. Een ander belangrijk doel dat in 2010 is behaald is dat er sinds juni 2010 een dagelijkse briefing plaatsvindt over huiselijk geweld: zo worden meldingen met betrekking tot huiselijk geweld snel en adequaat opgepakt.

Jaarplan 2011

In 2011 gaat het Veiligheidshuis door met het vergroten van de veiligheid. Het komend jaar staat er een aantal ontwikkelingen op de agenda: er wordt verdere aansluiting gezocht met het onderwijs en de Centra voor Jeugd en Gezin. Daarnaast gaat het Veiligheidshuis ook in het district Bergen op Zoom de strijd aan met de overvalcriminaliteit. Dit staat ook landelijk hoog op de agenda.

Voor een overzicht van alle resultaten van het veiligheidshuis in 2010 en de doelen voor 2011 kunt u terecht op www.veiligheidshuis.org