Gemeente Dantumadeel


Boomfeestdag 2011: Bomen smaken naar meer!

In het kader van de 55e boomfeestdag hebben 100 leerlingen met begeleiders van ZML-school De Wingerd in Damwâld 390 bomen geplant op het terrein van De Wingerd. Daarnaast plantte wethouder Siepie Hylkema de kastanjeboom die zij vorig jaar cadeau heeft gekregen van het bestuur van Stichting Scholengemeenschap Speciaal Onderwijs Fryslân bij de start van de bouw van het nieuwe schoolgebouw van De Wingerd.

Nadat wethouder Hylkema de kastanjeboom gepland had bij de ingang van De Wingerd, gingen de leerlingen met veel enthousiasme en inzet aan de slag met het planten van de bomen aan de Noordoost kant van het gebouw. Binnen het half uur plantten de leerlingen de bijna 400 boompjes. Na de gedane arbeid kregen de leerlingen een gezonde beloning in de vorm van een appel en sinasappel, wat ook weer prima paste bij het thema 'Bomen smaken naar meer'.

Elk jaar wordt de boomfeestdag georganiseerd om de waarde het belang van bomen onder de aandacht te brengen. Het thema van dit jaar is: "Bomen smaken naar meer". Het thema verwijst ook naar de vruchten van bomen zoals hazelnoten, beukennootjes, kersen en appels. Ze zijn niet alleen lekker, maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom afkomen.
Boomfeestdag 2011

Boomfeestdag 2011

Boomfeestdag 2011
(Foto`s: Germ Westra - Gemeente Dantumadiel)