Gemeente Heeze-Leende


Unieke fietsactie met sms/QR code in Heeze-Leende van start

Voor de fiets- én horecaminnende toerist en inwoner binnen de gemeente Heeze-Leende gaat er binnenkort een speciale actie van start. Door middel van een SMS of een zogenoemde QR-code kan een fietser onderweg op de mobiele telefoon informatie ontvangen over de snelste route naar de dichtstbijzijnde horecazaak voor een heerlijk kopje koffie of verrassende maaltijd. Voor de QR-code is de enige voorwaarde dat de mobiele telefoon een internetverbinding en een camera heeft die de code opslaat en deze vervolgens vertaalt in een website, mailadres, tekst of telefoonnummer. De verzender ontvangt bovendien een attentie op het moment dat via sms/QR wordt aangegeven daar terecht te zijn gekomen. Dit komt ook in de sms te staan.
Na ontvangst van de `fietsers-sms' kunnen horeca-ondernemers desgewenst zelf een bericht terugsturen, zoals `tweede kopje gratis tijdens uw bezoek.'

De codes staan op speciale borden in het buitengebied die in het fietsroutenetwerk zijn opgenomen.
De fietsactie is een pilot die op 31 maart ingaat. Die dag wordt geklonken op een nieuw toeristisch seizoen. De actie wordt ondersteund door het Streekhuis Boven Dommel en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, die vanuit de reconstructie het fiets- en wandelroutenetwerk hebben ontwikkeld. Het doel daarvan is om meer rendement uit de routes te halen. Ook de gemeente Heeze-Leende is voorstander, want daarmee kunnen nog meer bezoekers naar de kernen worden gehaald.

Initiatief
Het initiatief voor deze fietsactie komt van een plaatselijk ondernemer, Jacco van Mierlo van Drukkerij van Mierlo uit Heeze. Hij heeft andere ondernemers enthousiast gemaakt voor het project. Acht horecabedrijven in Heeze-Leende hebben de handen ineen geslagen en doen mee aan deze actie met als doel om de vele toeristische bezoekers naar de kernen te trekken. Daarmee wordt hen namelijk de gelegenheid geboden om (ook) het culinaire Heeze-Leende te (her)ontdekken. Het gaat om restaurant Artist in Heeze, restaurant De Zwaan in Heeze, restaurant De Boschwachter in Heeze, Het Klumpke in Leende, pannenkoekenhuis De Clown in Leende, restaurant De Scheuter in Leende, De Hospes in Leenderstrijp en Narragonia in Sterksel.
QR-codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die je met je mobiele telefoon kunt scannen. Door de code te scannen krijgt men op de mobiele telefoon alle informatie over het gescande onderwerp.