Gemeente Eindhoven

Eindhovense scholen naar Hidden Heroes in Designhuis

Wethouder Mary-Ann Schreurs van Cultuur, Design en Innovatie nodigt alle Eindhovense scholen in het basis en voortgezet onderwijs uit de expositie Hidden Heroes in het Designhuis te bezoeken. De expositie gaat over onze verborgen helden: de gebruiksvoorwerpen die we dagelijks gebruiken zonder te beseffen dat elk van deze voorwerpen een hele slimme duurzame uitvinding is. Een dezer dagen ontvangen de scholen een uitnodiging namens de wethouder en het Designhuis om de tentoonstelling te bezoeken.

Van 12 februari t/m zondag 15 mei is in het Designhuis te Eindhoven de expositie Hidden Heroes te zien. De tentoonstelling staat geheel in het teken van slimme, duurzame en functionele uitvindingen die we dagelijks gebruiken, maar nooit echt opmerken. De paperclip, het potlood, de wasknijper, lego en de pleister; stuk voor stuk gebaseerd op een even simpel als ingenieus idee.

Het zijn de Hidden Heroes, de verborgen helden van alledag: we gebruiken ze dagelijks. Ze beïnvloeden ons leven. Hun aantallen lopen in de miljarden, maar ze zijn zo gewoon dat we er niet bij stilstaan. Deze verborgen helden zijn ultieme voorbeelden van duurzaamheid en functionele esthetiek.

Hidden Heroes is een interessante expositie voor niet alleen scholieren van het basis en voorgezet onderwijs maar ook voor ontwerpers, geïnteresseerden en Willy Wortels onder ons. Niet alleen vanwege de culturele en industriële historie, maar ook voor het ontwikkelen van kijkvaardigheid en het verwerken en genieten van visuele informatie. De tentoonstelling opent als eerste in Eindhoven en gaat daarna de wereld over.

De scholen in het basis onderwijs ontvangen nog deze week een brief met uitnodiging, de scholen in het voortgezet onderwijs volgende week.

Hidden Heroes

Hidden_Heroes.pdf