Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 23-03-2011

Dodelijke aanrijding

UTRECHT Dinsdagavond vond een aanrijding plaats waarbij een 5-jarig meisje om het leven kwam.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van een ernstige aanrijding op de Magelhaenlaan. Ter plaatse troffen agenten een meisje op de grond aan. Het meisje, 5 jaar uit Utrecht, was door een auto aangereden en ernstig gewond geraakt. Ambulancepersoneel vroeg assistentie van een traumahelikopter. Hierna werd het slachtoffertje naar het UMC in Utrecht overgebracht. Uiteindelijk overleed het meisje aan haar verwondingen.

De 27-jarige automobiliste uit Utrecht verklaarde aan de politie dat het meisje plotseling de weg overstak en zij geen kans meer had gezien haar te ontwijken. De vrouw werd voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Agenten kregen omstreeks 11.30 uur een melding dat een man op de Cartesiusweg bezig was een fiets te stelen. In de omgeving van de Julianaparklaan zagen agenten de man op de fiets rijden. De 45-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd gecontroleerd. Het framenummer van de fiets was weggevijld en het slot ontbrak. De man had een onduidelijk verhaal hoe hij aan de fiets kwam. Hij werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. Op het bureau moest hij een blaastest afleggen. De ademanalyse wees 695 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Man aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed en met en rijontzegging reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist over het Zandpad rijden. Zij vroegen via de meldkamer het kenteken op en hoorde dat de auto niet gekeurd en niet verzekerd was. De bestuurder bleek ook een rijontzegging te hebben. De 26-jarige man uit Bunschoten werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij ook onder invloed verkeerde. De ademanalyse wees 330 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.