Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 23 maart 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 23 maart t/m zondag 3 april 2011

Woensdag 23 maart
8.30 uur
Wethouder Barendregt verricht de feestelijke opening van De Schammer en plant samen met leerlingen van de St Jozefschool uit Achterveld en de Bilalschool uit Amersfoort een boom in het kader van Boomfeestdag 2011. Locatie: clubgebouw hockeyvereniging, Schammersteeg 2 te Stoutenburg.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Buijtelaar bezoeken de wijken Zielhorst en Kattenbroek. Locatie: op de fiets door de wijken.

19.30 uur
Wethouder Tigelaar opent de avond en houdt een toespraak tijdens het evenement "Energiek Soesterkwartier". Het evenement is een co-productie van de gemeente Amersfoort en de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. Locatie: Emmauskerk Soesterkwartier, Noorderwierweg 131 te Amersfoort.

Donderdag 24 maart
13.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan het Corderius College. Locatie: Lambert Heijnricsstraat 23 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van 't Erve heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 25 maart
15.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de Dies Natalis, de start van het studiejaar van de Universiteit van Utrecht. De academische viering staat mede in het teken van het afscheid van prof. dr. Hans Stoof, rector magnificus en is de start van het 75e lustrum. Locatie: Domkerk te Utrecht.

18.00 uur
Wethouder Barendregt is met twee medewerkers van de gemeente gastkok bij De Vereeniging. Locatie: Kleine Koppel 36 te Amersfoort.

Zaterdag 26 maart
11.00 uur
Wethouder Barendregt is vrijwilliger bij Sofie aan Tafel in De Koperhorst. Locatie: Verzorgingshuis De Koperhorst, Paladijnenweg 275 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Van 't Erve neemt deel aan de Roze Sofie aan Tafel. Locatie: Restaurant Dara, Grote Koppel 5 te Amersfoort.

Zondag 27 maart
10.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de dienst van de Oud Katholieke Parochie Heilige Georgius (Joris op 't Zand) en maakt kennis met de pastoor en het kerkbestuur. Locatie: 't Zand 13 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startsein voor de Nationale Jeugdkampioenschap wedstrijd, onder auspiciën van de KNMV, bij de motorsportvereniging SALZ. Locatie: Kolonel van Rooijenweg 100 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de terugkeer van De Stier. Het door Thijs Trompert gemaakte kunstwerk zal door zogenaamde 'stierentrekkers' de stad worden binnengetrokken, waarna 'Onze Stier' op zijn definitieve locatie zal worden vastgelast. Locatie: rotonde Flierbeeksingel/Kamp te Amersfoort. www.onzestier.nl

Maandag 28 maart
06.50 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startsein voor de fietsmarathon door de Berkenschool ten bate van de actie van Radio 538 voor War Child. Locatie: Berkenschool, Berkenlaan 29-31 te Hoogland.

13.00 uur
Wethouder Boeve neemt deel aan de jurybijeenkomst Moneymakers. Leerlingen presenteren in groepjes een businessplan om met behulp van microkrediet geld te generen voor een goed doel. Locatie: ASR, Stadsring 15 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Buijtelaar is op te gast bij 'Samen eten verbindt!'. Het directieteam van de Rabobank kookt deze avond voor buurtbewoners en gasten. Locatie: Resto van Harte, Weberstraat 2 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig tijdens de uitzending van radio 538-Voor-War-Child. Dj's Dennis Ruyer, Lindo Duvall en Mark Labrand zenden van 18.00 tot 22.00 uur live uit vanuit de 538truck. Heel Amersfoort wordt opgeroepen om stunts aan te gaan in ruil Voor donaties. www.538voorwarchild.nl. Locatie: Het Lieve Vrouweplein te Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Bolsius, wethouder Van 't Erve en wethouder Boeve nemen deel aan het Stadsdebat georganiseerd door het Amersfoorts Platform voor levensbeschouwingen en religies. Burgemeester Bolsius geeft aan het eind van de avond een reactie en blikt vooruit. Het thema van de bijeenkomst is 'De koning te rijk' over armoede, rijkdom en de eigen kracht van Amersfoort. Locatie: Het Apostolisch Genootschap, Meridiaan 39 te Amersfoort.

Dinsdag 29 maart
15.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het minisymposium :'Tijd voor Ruimtelijke Kwaliteit'. Als aftrap en ter inspiratie voor het op te stellen Regionaal Beeldkwaliteitsplan. http://www.wantbuitengebeurthet.nl/ Locatie: Projectbureau SVGV, Burgemeester Royaardslaan 1 in Scherpenzeel.

Woensdag 30 maart
11.30 uur
Burgemeester Bolsius plant een boom in het kader van boomplantdag bij basisschool Het Spectrum. Locatie: Openbare basisschool Het Spectrum, Ariaweg 115 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startsein van de openingsfietstocht in het kader van het project roltrappers. Voor meer informatie: www.roltrappers.nl. Locatie: Verpleeghuis St. Elisabeth, Ste Brandaenstraat 4 te Amersfoort.

Donderdag 31 maart
15.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het 40 jarig jubileum van Stadsherstel Midden-Nederland '40 jaar oog voor cultureel erfgoed'. Locatie: Stad van Cahen, Muurhuizen 104, Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de installatie van jonkheer M.A. Roëll als burgemeester van Baarn. Locatie: gemeente Baarn, Stationsweg 18 te Baarn.

Vrijdag 1 april
15.30 uur
Burgemeester Bolsius opent de vernieuwde winkel ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de Waterlijn. Locatie: Krommestraat 5 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Boeve opent het symposium "New business in Town". Locatie: NH Hotel, Stationsstraat 65 te Amersfoort.

16.30 uur
Collegeleden zijn aanwezig bij de overdracht van de 'beeldbank' van kunstenaar Couzijn van Leeuwen die oud-burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper ontving bij haar afscheid en nu schenkt aan de stad. Het cadeau is mogelijk gemaakt door vele giften van bedrijven en inwoners. Locatie: kunsthal KadE, Smallepad 3 te Amersfoort.

Zaterdag 2 april
18.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de generale repetitie van oratoriumvereniging Soli Amersfoort en The Cambridge Philharmonic Society. Locatie: De Brug, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het jaarlijkse voorjaarsconcert "Percultural" van de Koninklijke Amersfoortse Muziek Vereniging, waarbij het slagwerk-ensemble een muzikaal gedeelte uit de theatershow ten gehore zal brengen. Locatie: ICOON te Vathorst Amersfoort.

Zondag 3 april
14.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het concert van Soli Amersfoort en The Cambridge Philharmonic Society. Het Requiem van Verdi wordt onder leiding van Peter den Ouden uitgevoerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de oratoriumvereniging Soli Amersfoort. Locatie: Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 te Amsterdam.

Noot voor de redactie,