Groot Klimmendaal

Technologiefonds in science center NEMO

Feestelijke aftrap van Technologiefonds in science center NEMO

Morgen wordt de feestelijke aftrap gegeven voor een uniek Technologiefonds. Dit fonds gaat technologische hulpmiddelen ontwikkelen voor jonge mensen met een handicap en is een samenwerking tussen de organisaties Siza, RMC Groot Klimmendaal en NSGK voor het gehandicapte kind. Het fonds wordt ten uitvoer gebracht door het Technology Trial Centre (TTC) dat veel expertise heeft op dit gebied.

Het technologiefonds heeft momenteel al enkele technische hulpmiddelen in ontwikkeling. Zo wordt er gewerkt aan een robotarm. Deze maakt het voor mensen die hun eigen arm niet meer kunnen gebruiken mogelijk toch zelf te eten. Daarnaast is er een spannend Wii-spel waarmee je je motoriek kunt trainen en een beeldtelefoon met pictogrammen waarmee je, ook als je een verstandelijke handicap hebt, gemakkelijk kunt communiceren met je vrienden en familie. Deze technische hulpmiddelen helpen mensen met een handicap een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

Van die hulpmiddelen zijn er nog veel te weinig. En daar gaan Siza, RMC Groot Klimmendaal en NSGK voor het gehandicapte kind iets aan doen. Zij slaan de handen ineen om méér technologische hulpmiddelen te ontwikkelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Jaarlijks zullen zij samen 1 miljoen euro beschikbaar stellen voor het Technologiefonds. Een flink bedrag, waarmee hulpmiddelen worden ontwikkeld die mensen met een handicap helpen om volwaardig te leven.