Rijksvoorlichtingsdienst

Koningin ontvangt Duitse Bondspresident

RVD, 23 maart 2011, nr. 70

Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag Bondspresident Wulff van de Bondsrepubliek Duitsland en zijn echtgenote mevrouw Bettina Wulff in audiëntie ontvangen op Paleis Huis ten Bosch.

De Koningin ontmoette Bondspresident Wulff eerder tijdens het kennismakingsbezoek van de heer Wulff aan Nederland in november 2010. De Koningin brengt van 12 tot 15 april 2011 een staatsbezoek aan Duitsland.

Het is het tweede staatsbezoek van de Koningin aan Duitsland, wat het grote belang van de Duits-Nederlandse relatie onderstreept. Die relatie is intensief en goed, zowel in economisch als in politiek opzicht. Nederland is de grootste buitenlandse investeerder in Duitsland en het handelsvolume tussen Nederland en Duitsland omvat ongeveer 130 miljard euro per jaar. De grote en groeiende internationale verantwoordelijkheid die Duitsland de laatste decennia binnen en buiten Europa heeft gekregen, maakt de betekenis van de bilaterale relatie tussen Duitsland en Nederland alleen maar groter. Actueel voorbeeld is de samenwerking in Europa rond de bestrijding van de financiële crisis.

Noot voor redacties (