VerkeersInformatieDienst

Tweede tunnelelement van de Coentunnel naar Coenhaven

22 maart 2011, 20:14
Op woensdag 23 maart komt het tweede tunnelelement van de tweede Coentunnel naar de Coenhaven in Amsterdam. Het vervoer vindt plaats met sleep- en duwboten in diverse samenstellingen.

Zondag 20 maart rond half tien 's avonds arriveerde het eerste tunnelelement in de Coenhaven na een succesvol transport vanuit Barendrecht. Voor de andere twee elementen staat de start van het transport gepland voor 30 maart en voor 6 april.

Het afzinken van de tunnelelementen naast de bestaande Coentunnel is gepland op 4, 11 en 25 april en 3 mei. Eventuele uitwijkdata zijn 18 april en 10, 16 en 24 mei. De elementen zijn elk 178 meter lang, 30 meter breed en 8,5 meter hoog. De vaartocht die de elementen afleggen is ongeveer 130 km en duurt gemiddeld 41 uur.

Bij teveel kijkers op de sluizen van IJmuiden overweegt Rijkswaterstaat de verkeersroute af te sluiten tijdens het schutten van het transport door de Noordersluis. De overwegingen hierbij zijn: waarborgen veiligheid voor publiek en verkeer en het voorkomen van stagnatie van het schutproces.
Rijkswaterstaat zet inspecteurs in, om hierop toe te zien. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd een andere route te kiezen.