Gemeente Lansingerland

Vaccinatie HPV en DTP/BMR
Vaccinatie

Ook dit jaar verzorgt het CJG Rijnmond de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV) en de vaccinatie tegen difterie, tetanus, polio en bof, mazelen en rode hond (DTP/BMR).

Â

HPV-vaccinatie
Deze vaccinatie bestaat uit drie prikken. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat meisjes alle drie de prikken halen. De vaccinatiedagen starten met een eerste prik op:
* donderdag 24 maart van 13.00 â 16.30 uur in Sporthal De Ackers, Groeneweg 27 in Bergschenhoek.

Alle meisjes geboren in 1998 worden hiervoor uitgenodigd en ook meisjes die vorig jaar prikken hebben gehad en een of twee vervolgprikken nodig hebben. Direct na de vaccinatie krijgt men, indien nodig, een uitnodiging mee voor een vervolgprik in april.
Voor Lansingerland is dit op donderdag 21 april 2011 van 13.00 â 16.00 uur. In het najaar van 2011 ontvangen de meisjes via de post nog een uitnodiging voor de laatste prik.

DTP-BMR vaccinatie
Tijdens de ronde in maart, ontvangen de kinderen naast de vaccinatie tegen HPV ook een vaccinatie tegen DTP/BMR. Dit zal voor Lansingerland ook plaatsvinden in Sporthal De Ackers, Groeneweg 27 in Bergschenhoek, van 13.00 â 16.30 uur.

Informatie
Meer informatie vindt u op de www.cjgrijnmond.nl en op de website www.rivm.nl.
Â