UMC Groningen

Tijden oefenvluchten traumaheli iets aangepast

24 maart 2011

Het Mobiel Medisch Team van het UMCG is op dit moment bezig met oefenvluchten met de traumahelikopter voor het donkervliegen. Iedere avond maakt het team twee vluchten.

Door slechte weersomstandigheden in de maanden februari en maart heeft een aantal oefenvluchten geen doorgang kunnen vinden. Hierdoor dreigt de datum waarop de traumaheli in geval van ongevallen 's nachts kan uitrukken, vertraging op te lopen. Om de datum waarop de traumaheli in geval van ongevallen 's nachts kan uitrukken niet verder te vertragen, heeft het UMCG moeten besluiten de tijdstippen van de oefeningen iets aan te passen. Door de eerdere geschrapte oefenvluchten en door de invoering van de zomertijd zullen de oefenvluchten vanaf zondag 27 maart a.s. doorgaan tot 's avonds 23.00 uur.

Hierdoor kan het schema van twee oefenvluchten per avond gehandhaafd blijven. Dit betekent dat de traumaheli vanaf eind april daadwerkelijk kan uitrukken bij nachtelijke ongevallen, mits er geen verdere vertraging door slecht weer optreedt.