Gemeente Medemblik


-

-

ZCN Totaalvervoer nieuwe vervoerder Regiotaxi
West-Friesland

24-03-2011 |

Vanaf 1 augustus verzorgt ZCN Totaalvervoer uit Rotterdam het Wmo-vervoer voor Regiotaxi West-Friesland.

Na een openbare Europese aanbesteding heeft het college van burgemeester en wethouders van Hoorn dit namens de West-Friese gemeenten besloten. Voor de reizigers verandert er weinig.

De West-Friese gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec en Hoorn hebben in december 2010 Regiotaxi West-Friesland gezamenlijk opgestart. Dit gebeurde nadat de provincie Noord-Holland gestopt was met de OV-Taxi. Connexxion Taxi Services verzorgt dit vervoer nu op basis van een tijdelijke overeenkomst die afloopt op 1 augustus 2011.

Aanbesteding
In december 2010 is een openbare Europese aanbestedingsprocedure gestart voor het Wmo-vervoer. Na de beoordeling, waarbij zowel op de prijs als de kwaliteit is gelet, is ZCN Totaalvervoer als "beste vervoerder" uit de bus gekomen. De afgevallen vervoerders kunnen tot 5 april 2011 nog bezwaar maken tegen de gunning. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van maximaal 5 jaar.

Zelfstandig
ZCN Totaalvervoer is van plan de opdracht geheel zelfstandig uit te voeren en is niet van plan om onderaannemers in te zetten. Het bedrijf zet een nieuwe vestiging op in West-Friesland voor de ritaanname, planning en uitvoering van het vervoer van Regiotaxi West-Friesland. De vestiging moet vanaf 1 augustus 2011 operationeel zijn.

Weinig veranderingen
Voor de reizigers verandert er weinig. Het enige verschil is dat er een nieuwe vervoerder is. De huidige telefoonnummers, de tarieven en de spelregels voor de Regiotaxi West-Friesland blijven gelijk. Ook de huidige Regiotaxi-pas blijft gewoon geldig.

Regiotaxi West-Friesland
Inwoners van West-Friesland met een Wmo-vervoervoorziening kunnen gebruik maken van de Regiotaxi. Een Wmo-vervoervoorziening is bedoeld voor mensen met een beperking en kan aangevraagd worden bij de West-Friese gemeenten. Maandelijks worden er een kleine 10.000 ritten met de Regiotaxi West-Friesland gereden door Wmo-clienten, begeleiders en gezinssleden. Ritten voor Regiotaxi kunnen gereserveerd worden op telefoonnummer: 088-6667000. Informatie over Regiotaxi West-Friesland is te vinden op de website Regiotaxi Westfriesland.