Politiebond ACP

ACP: `Tevreden met streep door pensioendeal'

Collegavakbond FNV Bondgenoten staat niet langer achter de uitwerking van het AOW/Pensioenakkoord dat juli vorig jaar tussen werkgevers- en werknemersorganisaties werd afgesloten. Dat meldt dagblad De Telegraaf donderdag (24 maart). De ACP wees het akkoord al direct af. "We zijn dan ook tevreden met deze waarschijnlijke streep door de pensioendeal", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in een reactie.

Belangrijke reden voor FNV Bondgenoten voor hun besluit, blijkt de afspraak in het pensioenakkoord dat de premies niet verder mogen stijgen. Hierdoor zijn tegenvallers op de financiële markten uitsluitend op te vangen door een verslechtering van de pensioenuitkeringen. Het risico ligt dan uitsluitend bij werknemers.

Zware beroepen

ACP was, samen met de ACOM (CNV-bond voor defensiepersoneel), één van weinige vakbonden die vorig jaar zomer direct tegen het tussen sociale partners afgesloten akkoord was. Belangrijk argument voor de ACP was daarbij dat door de afgesproken stop in premiestijgingen geen ruimte biedt om rekening te houden met zware beroepen.

Vakbondsbijeenkomsten

Dat dit voor politiecollega's een heel belangrijk punt is, werd de afgelopen dagen ook weer bevestigd tijdens de vakbondsbijeenkomsten van de ACP in de verschillende regio's. "Als ACP zullen we ons dan ook blijven inzetten voor een regeling die het mensen met een zwaar beroep mogelijk maakt om eerder te stoppen met werken."
---

24/03/11 14:40

---