Ingezonden persbericht


Emerson Network Power vergroot aandacht op datacenterefficiëntie met nieuwe recyclingmethode

Recyclingratio's bieden belangrijk inzicht om afvalvrije doelstellingen te realiseren

Breda, 24 maart 2011 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider in Business-Critical Continuity(TM), presenteert Recycling Ratios: The Next Step for Data Center Sustainability. Dit is een positioneringdocument waarmee datacentermedewerkers een belangrijk duurzaamheidissue kunnen aanpakken: het reduceren van vaste afvalstoffen. Daarnaast biedt de online calculator van Emerson Network Power meer informatie over de aanpak die in het document naar voren komt.

Rekeneenheden als Power Usage Effectiveness (PUE) meten de energie-input en -output van datacenters. Het nieuwe document van Emerson Network Power schetst formules voor het meten van de materiaalinput en -output, inclusief alle elementen die nodig zijn voor het besturen van een datacenter: van papier en tonercartridges tot en met hardware en ondersteunende apparatuur. Recycling Ratios biedt een methode voor het meten van de efficiëntie in de loop der tijd: van de start-up van een datacenter tot apparatuurvervanging na een jaar of zeven en een eventuele verhuizing.

"Nu steeds meer organisaties een beleid nastreven waarbij hun afval minimaal is, hebben ze een eenvoudig middel nodig om vast te stellen of ze verantwoordelijk en milieuvriendelijk met hun materialen omgaan. Ook is een tool nodig om de voortgang te meten", zegt Stefano Mozzato, marketing director EMEA bij Liebert. "Met onze Energy Logic-benadering helpen we bedrijven bij het reduceren van het stroomverbruik. RecyclingRatios biedt datacentermanagers suggesties om de duurzaamheid naar een hoger niveau te brengen."

Het positioneringsdocument is gratis te downloaden op de Efficient Data Centers-website. Daar is ook de calculator te vinden.

####

Over Emerson Network Power

Emerson Network Power, een divisie van Emerson (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity(TM): van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, beheer van infrastructuur en connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. De Liebert AC-, precisiekoelings- en monitoringproducten en -diensten van Emerson Network Power bieden efficiëntie zonder compromis (Efficiency Without Compromise(TM)). Klanten optimaliseren hiermee hun datacenterinfrastructuur, besparen zo kosten en realiseren een hoge beschikbaarheid. Voor meer informatie: www.Liebert.com, www.EmersonNetworkPower.com of www.Eu.EmersonNetworkPower.com.

Over Emerson

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), is toonaangevend in het samenbrengen van technologie en engineering in innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf levert deze oplossingen vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en 'appliance & tools'. De omzet in het fiscale jaar 2010 bedroeg 21 miljard dollar. Voor meer informatie bezoek www.Emerson.com.

Contactpersoon:



Ingezonden persbericht