Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Maandag 21 maart 2011

Kustwacht Steunpunt Hato met Open Dag
Het Kustwachtsteunpunt te Hato heeft op 24 maart een Open Dag voor het publiek. De `Hurricane Hunter' van de National Hurricane Center (NHC) zal op die dag aanwezig zijn.

Op 24 maart houdt de Kustwacht Caribisch Gebied Steunpunt Hato een Open Dag. Naast de `Hurricane Hunter' van de NHC, zal een Dash-8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht en mogelijk ook de AS355 helikopter voor het publiek worden opengesteld om te bezichtigen. Leden van de bemanning zullen ook aanwezig zijn om uitleg te geven over de capaciteiten van de toestel en hoe zij opereren. De Kustwacht heeft namelijk naast varende werkzaamheden ook een vliegende taak. Om uitleg te geven over calamiteiten bestrijding zijn er stands van de Citizens Rescue Organization (CITRO), Meteorologische Dienst, Brandweer en Rode Kruis.

Om 10.15 uur wordt de Open Dag geopend voor de scholen door Minister President Gerrit Schotte en vanaf 12.30 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op Steunpunt Hato. Er is de mogelijkheid om te parkeren bij de Grotten van Hato en bij de Freezone en bussen zorgen voor het transport naar het steunpunt. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om tassen mee naar binnen te nemen.