Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op donderdag 24 maart 2011 geeft de gelegenheidsformatie Sultans of Slide (USA) een concert in LantarenVenster Rotterdam.

Sultans of Slide is opgezet door gitarist/zanger Frank Goldwasser. Na bijna dertig jaar optreden met vele blues-iconen is hij uitgegroeid tot een unieke en originele stilist en frontman. Zijn recente optredens waren met de Mannish Boys; een groep muzikanten, die hun oude helden Finis Tasby en Bobby Jones begeleidden. Frank wilde de slidegitaar, naar zijn idee te vaak gebruikt als gimmick en niet als begeleidingsinstrument, meer onder de aandacht brengen. Hij ging op zoek naar collega's met dezelfde visie op dit instrument.

Als vertegenwoordiger van de North West blues scene en spil van de Blubinos heeft gitarist Monti Amundson, door minder stijlbewuste waarnemers al vergeleken met Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter, op diverse Europese podia gestaan. Slidegitarist en harmonicaspeler Henry Cooper is ook ook afkomstig uit het Noordwesten van de VS. Hij speelde bij de Terraplanes en Screaming Jay Hawkins. Zijn stijl en presentatie zijn het beste te omschrijven als cool. Of het nou om Elmore James of Slim Harpo nummers gaat, Cooper eert het origineel maar maakt er altijd een bijzondere eigen interpretatie van. Boyd Small was elf jaar lang vooral bekend als local hero in Portland als zanger/drummer van de Terraplanes. Hij zat achter de drumkit bij o.a. Pinetop Perkins en Jimmy Rogers. In de jaren negentig vestigde hij zich in Amsterdam en stichtte het alternatieve roots/blues label Cool Buzz. De laatste jaren werkte hij o.a. met Byther Smith en Big George Jackson. De band wordt gecompleteerd door de vee lgevraagde Nederlandse bassist Bart Kamp.

De Sultans of Slide zijn een verzameling van het beste dat de slidegitaar te bieden heeft, met ervaren en toegewijde muzikanten. Zij vertegenwoordigen een bijzondere kijk op de diepte en diversiteit van de blues.

Bezetting:
'Big' Monti Amundson: zang en gitaar⤨
Frank 'Paris Slim' Goldwasser: zang en gitaar
Henry Cooper: zang en gitaar
Boyd Small: drums
Bart Kamp: bas
Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.