Gemeente Vlaardingen



-

Gratis compost als beloning voor het scheiden van GFT

21-03-2011 |

De Gemeente Vlaardingen wil haar inwoners bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Het gescheiden afval wordt door Delta milieu BV verwerkt tot compost. Daarom kunnen bewoners op zaterdag 26 maart een gratis zak compost van 26 liter bij het afvalbrengstation aan de kreekweg 76 ophalen. Op deze manier krijgen bewoners hun gesorteerde afval weer terug in de vorm van compost.

Deze actie is een onderdeel van de landelijke compostdag, een dag bedoeld om het scheiden van GFT te stimuleren. Voor veel burgers is het aanbieden van gescheiden afval de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente vindt dit belangrijk, want het scheiden van organisch afval is goed voor het milieu.

Openingstijden
Inwoners kunnen zaterdag 26 maart bij het Afvalbrengstation terecht van 09.00 tot 15.00 uur. Op andere dagen (behalve op zondag) is het Afvalbrengstation geopend van 08.00 tot 16.00 uur. De zakken compost kunnen worden opgehaald zolang de voorraad strekt.

Goed voor het Milieu
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het maken van compost zorgt voor minder CO2-uitstoot, zodat het ook een bijdrage levert aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Daarnaast is composteren ook nog goedkoper dan verbranden, waardoor de afvalverwerkingskosten dalen.

De compostactie wordt door de Gemeente Vlaardingen in samenwerking met IRADO georganiseerd om het scheiden van GFT afval te stimuleren. Voor meer informatie over afvalverwerking kunt u kijken op de website van IRADO, www.irado.nl

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000