Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 27-03-2011

Vernieling autos

NIEUWEGEIN - Op zaterdagmorgen tegen 03:30 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat drie jongens op de Utrechtsestraatweg autos aan het vernielen waren. De jongens waren weggelopen in de richting van Westraven/Brug over Amsterdam-Rijnkanaal en zijn daarna verdwenen. Op de Utrechtsestraatweg ter hoogte van de woonarken waren van vijf autos op grove wijze de ruiten ingeslagen.

Coniferen in brand

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag waren er op vier plaatsen coniferenbranden: rond 22.00 uur op de Brucknerstraat en de Figarolaan, om 23.00 uur op de Hazeweide en zaterdag tegen 2.00 uur op de Carillonlaan. In de meeste gevallen konden de branden door omstanders worden geblust.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Aanhouding diefstal bromscooter

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagmorgen om 6.00 uur een verdachte van diefstal van een bromscooter aangehouden op de Weverstede.

Surveillerende agenten reden van Voorstede naar Schakelstede toen er opeens over het trottoir een scooter met twee personen de kruising op reed. Deze ging er bij het zien van de politieauto meteen vandoor waarop de agenten de achtervolging inzetten. De scooter reed met hoge snelheid en zonder verlichting en kentekenplaat. Ondanks een stopteken stopte de bestuurder niet. Op een gegeven moment raakte de scooter via de middengeleider op de weg het trottoir aan de linkerzijde, waarop de scooter even dreigde te vallen.

De agenten hebben vervolgens met linkervoorzijde van de auto de scooter aangetikt die vervolgens ten val kwam. Beide personen gingen er meteen te voet vandoor. Een 19-jarige verdachte uit Nieuwegein kon worden aangehouden op het Gorsplein. De verdachte had zich achter een pilaar verstopt en rende vervolgens weg. De agent zette peperspray in om het wegrennen te belemmeren. De verdachte kreeg niets in het gezicht maar bleef wel staan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De tweede persoon wist in de achtervolging ontkomen. De bromscooter is in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen goed

IJSSELSTEIN- Op zaterdagochtend werd een jongen aangetroffen met gestolen goed bij zich. Omstreeks 06.20 uur kreeg de politie de melding dat er een jongen onwel zou zijn geworden op de Boedapestlaan. De jongen was bewusteloos maar kwam op een gegeven moment weer bij. Hij kwam weer overeind en op dat moment viel een navigatiesysteem uit zijn zak en een ruitentikker. Het navigatiesysteem was uit een auto in IJsselstein gestolen. De jongen is ingesloten voor verhoor.