Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Jazz Maastricht Masters 2011: veel jeugd, veel buitenlanders

Ook de 9e editie van het Jazz Maastricht Masters festival was een succes. Het programma met o.a. headliners Bettye LaVette en Bobby McFerrin werd goed ontvangen door het publiek. Vrijdag 25 maart was het Theater aan het Vrijthof redelijk bezocht; zaterdag 26 was geheel uitverkocht. Evenals vorig jaar waren er veel jongeren en buitenlanders onder de bezoekers.

De vrijdag stond geheel in het teken van soul en blues met de Britse blues legende James Hunter en de Amerikaanse soul diva Bettye LaVette. Ook de kleinere podia werden goed bezocht. Daar speelden totaal van elkaar verschillende, maar zeer originele en verfrissende groepen als het Belgische trioTricycle, het octet Sepiasonic en het World Trio. De behoorlijk alternatieve performance van sologitarist Stian Westerhus kwam in het theater jammer genoeg niet goed tot zijn recht.

De dominerende artiest van zaterdag was vocalist Bobby McFerrin, die als solist en als manipulator van het publiek tot grote hoogte steeg. Onder de aanwezigen bleek heel wat zangtalent te zitten, wat leidde tot een geweldige interactie. De daarop volgende act van gitarist Muthspiel en pianist Esenwas meer bestemd voor een selecte groep gevorderde liefhebbers. Ook deze dag zorgden de kleine podia weer voor de verrassingen: de humor van Tin Men & the Telephone, het meeslepend duo Pierreux & van Caenegem en een bijzondere balkany big band, samengesteld uit studenten van drie Conservatoria uit Maastricht, Gent en Tilburg, die speelde in de EUJazz zaal.

Er waren veel tevreden gezichten onder het publiek, de artiesten en de medewerkers van Jazz Maastricht. Op naar de 10e editie in 2012 !

Stichting Jazz Maastricht verzorgt * producties door jazzartiesten, eventueel samen met artiesten uit andere muziek- en kunstdisciplines * educatieve programma's - Jazz by Kids en Jazz Leaps In - * reguliere theaterconcerten * festivals - Jazz Maastricht Masters en Mecc Jazz Maastricht. Deze onderling samenhangende projecten geven een belangrijke impuls aan jazz en cultuur in Maastricht, Limburg en de Euregio.