Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

'luide tocht' Beverwaard

Succesvol bewonersinitiatief

Op zaterdag 19 maart organiseerde de bewonersgroep Burgers voor Beverwaard (de BvB-Groep) een luide tocht. Het doel van dit bewonersinitiatief was om de Beverwaard nu eens positief onder de aandacht te brengen als antwoord op de negatieve signalen die de laatste tijd veel in de media te lezen waren. Het gevolg van die negatieve media-aandacht is een slecht imago voor de Beverwaard. En dat verdient deze IJsselmondse wijk zeker niet volgens de BVB-groep. Jong en oud liepen deze dag dan ook gezamenlijk mee om dit te bevestigen.

De BvB-Groep is nog maar pas opgericht en vormt een weerspiegeling van de Beverwaardse bevolking. Zo bestaat de groep uit jonge en oudere ambassadeurs uit de Surinaamse, Antiliaanse, Hindoestaanse, Nederlandse en Kaap Verdische gemeenschap. Alle bewoners hebben de handen in elkaar geslagen om de leefbaarheid in de wijk Beverwaard te verbeteren.

De luide tocht van de BVB-groep is mede tot stand gekomen via het Steunpunt Bewonersinitiatieven dat in november geopend is in VraagWijzer IJsselmonde. Het steunpunt is een laagdrempelige ingang voor bewoners van de deelgemeente IJsselmonde die een idee of initiatief willen realiseren en daarvoor steun zoeken bij de deelgemeente. Dus heeft u een idee voor uw straat of buurt? Neem dan contact op met het steunpunt bewonersinitiatieven. Het steunpunt bewonersinitiatieven kan u helpen met de uitvoering. Die hulp kan variëren van meedenken over een idee, advies en bemiddeling, doorverwijzing naar een andere instantie of ondersteunen bij het aanvragen van subsidie bij de deelgemeente. VraagWijzer is al ruim vijf jaar hét informatie- en ondersteuningsloket voor alle bewoners van de deelgemeente op het gebied van welzijn, wonen, zorg en inkomen. Vandaar de keuze om het steunpunt bij Vraagwijzer onder te brengen. Wie meer informatie wil over het organiseren en uitvoeren van een bewonersinitiatief kan dus terecht bij VraagWijzer. Het telefoonnummer is 482 11 00.