Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 28-03-2011

Politie rekent autodief in na achtervolging

TILBURG: De politie arresteerde zondagavond 27 maart 2011 een autodief op heterdaad. De 20-jarige man reed om 21.15 uur zonder verlichting in een grijze VW Caddy over de Heuvelring. Hij trok daarmee de aandacht van een surveillerende motoragent. De agent wilde de automobilist aanspreken om aan te geven dat hij zijn licht aan moest doen. De verdachte ging er echter met hoge snelheid vandoor. In de
Kloosterstraat reed hij zich vast achterop een file die stilstond voor het rode licht. De automobilist reed vervolgens het fietspad op om aan de motoragent te ontkomen. Dezelfde manoeuvre maakte hij ook op de kruising de kruising met de Zomerstraat en de Schoolstraat. Fietsers moesten zich daarbij in veiligheid brengen.

De rit ging via de Schoolstraat de Noordhoekring op, waar de auto klem werd gereden. De verdachte ging er vervolgens hardlopend vandoor. De achtervolgende agent was echter sneller, waarna de vluchtende
automobilist werd ingerekend. Even nog probeerde hij door geweld te gebruiken aan zijn arrestatie te ontkomen, maar ook dat kon snel worden verhinderd.

Het bleek te gaan om een gesloten auto. De VW Caddy was ontvreemd vanuit de parkeergarage Heuvelpoort. De eigenaar had zijn voertuig nog niet gemist en werd door de politie op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen. Hij heeft zijn auto na het doen van aangifte meteen terug gekregen. De arrestant is een 20-jarige man uit Tilburg. Tijdens het verhoor bleek verder dat hij geen rijbewijs had.

Gokker (24) kan niet tegen zijn verlies

TILBURG: De politie moest zondagmiddag 27 maart 2011 rond 17.30 uur in actie komen bij een speelhal/casino in het Tilburgse centrum. Een 24-jarige man uit Pijnakcer was blijkbaar aan het verliezen aan de roulettetafel. Hij sloeg met gebalde vuist tegen de glazen koepel waar het roulettewiel onder zat. De overige spelers deinsden naar achter omdat de glasscherven alle kant op vlogen. De dader wilde daarna weglopen maar werd tegen gehouden door het personeel. De politie werd gewaarschuwd, waarna de vernieler gearresteerd werd. In het
politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De camerabeelden van het voorval, zijn door de bedrijfsleider op een cd gezet en zullen als bewijsmateriaal bij het proces-verbaal worden gevoegd.

Met 190 km/u over 80-km weg: rijbewijs ingevorderd

GOIRLE: Een 37-jarige Tilburger moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed maandag 28 maart 2011 om 00.30 met een snelheid van 190 km/u van Nederland naar België. Hij reed over de Turnhoutsebaan, waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt.
Politieagenten volgden de snelle automobilist, maar moesten na de Belgische grens vergeefs de achtervolging staken. Op de terugweg in Nederland kwamen ze de automobilist opnieuw tegen. Weer reed hij met 190 km/u over de Turnhoutsebaan, dit keer in de richting van Tilburg. De snelheidsovertreder werd in Tilburger onderschept en kreeg
proces-verbaal. Gezien de forse overtreding moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-03-2011 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |