Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Grote verkeershinder A28 IJsselbrug richting het zuiden

Het werk op de A28 IJsselbrug vordert voorspoedig. De werkzaamheden op het brugdeel richting het noorden zijn nagenoeg afgerond. Het tijdelijke verkeerssysteem is afgelopen weekend aangepast zodat vandaag, 28 maart gestart kan worden met de werkzaamheden op het brugdeel richting het zuiden.

Vanaf maandag 28 maart grote verkeershinder

Tot nu toe bleef de extra verkeershinder vanwege de werkzaamheden op de IJsselbrug relatief beperkt. Met name richting het noorden was tijdens de spitsperioden wel sprake van structurele filevorming. Deze bleef met een gemiddelde lengte van 5 à 6 kilometer en een vertragingstijd van 10 à 12 minuten binnen de vooraf bepaalde verwachting.

Vanaf aanstaande maandag 28 maart verwachten we voor de IJsselbrug, maar dan in zuidelijke richting, meer verkeershinder dan de afgelopen twee weken het geval was. Ter hoogte van de aansluiting Zwolle-zuid, vlak vóór de brug, komt een splitsingspunt. Verkeer dat (overdag) gebruik maakt van de toerit Zwolle-zuid (Spoolderplein) zal met één rijstrook gaan samenvoegen met de rechter rijstrook van de A28. De linker rijstrook van de A28 wordt vanaf het splitsingspunt tijdelijk over de andere brughelft geleid.

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden is de A28 toerit Zwolle-zuid afgesloten. Verkeer zal dan worden omgeleid via de aansluiting Zwolle-centrum.
De te verwachten filevorming voor de IJsselbrug zal van invloed zijn op de A28 aansluitingen in Zwolle en de daarop aansluitende wegen. Houdt u de komende twee weken in de spitsperiode rekening met naar verwachting 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Graag doen we ook weer een beroep op u om bijvoorbeeld uw relaties, klanten en leveranciers te informeren over de werkzaamheden. Bijvoorbeeld door hen te attenderen op dit nieuwsbericht.

Alternatieve mogelijkheden

Graag informeren we u nogmaals over de alternatieve mogelijkheden voor het rijden over de IJsselbrug.
Weggebruikers kunnen nog tot en met 15 april op werkdagen gebruikmaken van het A28 Van A naar Beter-treinkaartje.
Rijkswaterstaat biedt voor IE2,50 p.p. een dagretour aan voor de trajecten Zwolle - Harderwijk en Zwolle - Kampen. De kaartjes zijn verkrijgbaar via de NS-kaartjesautomaten onder de knop `acties/evenementen'.
Zie