Provincie Drenthe

Bodemsanering, locatie: Meppelerweg 3 te Zuidwolde

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 28 februari 2011 de melding (artikel 28 Wet bodembescherming (WBB) van een sanering van bodemverontreiniging hebben ontvangen van BioSoil BV .

BioSoil is van plan de bodem te saneren ter plaatse van de locatie Meppelerweg 3 te Zuidwolde in de gemeente De Wolden.

Het doel van de bodemsanering is de bovengrond geschikt maken voor wonen met tuin en infrastructuur. Voor het grondwater is de doelstelling het bereiken van een stabiele eindsituatie waarbij de verontreiniging zich niet verder verspreidt en de concentraties van de verontreinigingen beneden de interventiewaarden liggen.

De met minerale olie en vluchtige aromaten verontreinigde grond is reeds in 2000 ontgraven.

Het grondwater wordt gesaneerd door het injecteren van lucht. Het grondwater wordt ook opgepompt, gezuiverd en er worden voedingsstoffen aan toegevoegd. Het gezuiverde grondwater wordt zo veel mogelijk weer teruggebracht in de bodem. Het overtollige water wordt geloosd op het riool.

De actieve bodemsanering met luchtinjectie en waterzuivering start zomer 2011 en zal naar verwachting maximaal tot 2016 doorlopen. Daarna zal nog gedurende ca. 5 jaar door middel van een monitoringsprogramma gecontroleerd worden of er verspreiding optreedt.

In het kader van de WBB, artikel 39, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het saneringsplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer J. Bakker, telefoonnummer (0592) 36 58 20.