Openbaar Ministerie

OM succesvol in hoger beroep bij poging overval Ruurlo

28 maart 2011 - Ressortsparket Arnhem

Op 18 maart 2011 heeft het Gerechtshof Arnhem twee mannen veroordeeld voor een poging tot overval op een recyclebedrijf te Ruurlo. De mannen hebben beiden een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd gekregen. De rechtbank Zutphen sprak hen eerder vrij van dit feit. De officier van justitie stelde appel in tegen dit vonnis.

De dag voor de overval belden de overvallers het recyclebedrijf om een partij koper aan te bieden. De volgende dag zou de partij worden afgeleverd tegen contante betaling door het bedrijf. Op de dag van de overval, 27 januari 2010, zien medewerkers van het recyclebedrijf twee mannen met bivakmutsen op het terrein. Zij knippen ventielen van auto's kapot. De mannen worden weggejaagd door één van de medewerkers en ontkomen in een auto. Via een sms-alert en onderzoek door de politie zijn zij uiteindelijk opgespoord.

Bij het bepalen van de straf heeft het gerechtshof mee laten wegen dat de mannen hebben geprobeerd om met een doordacht plan en op klaarlichte dag een overval te plegen. In beide zaken is door de verdachten cassatie ingesteld.