Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 28-03-2011

Auto in brand

UTRECHT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart stond een auto in brand. De politie gaat van brandstichting uit en zoekt getuige(n).

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een harde knal had gehoord en daarna zag dat een auto op het Queeckhovenplein in brand stond. Ter plaatse troffen agenten en auto aan die volledig brandde stond. De brandweer heeft de auto geblust. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de auto waarschijnlijk in brand is gestoken. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een motorrijder ingenomen omdat hij met bijna 200 km/u over de Zuilense Ring reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten in een onopvallende politieauto een motorrijder over de Albert Schweitzerdreef rijden. De motorrijder haalde een auto rechts in en reed met hoge snelheid in de richting van de Zuilense Ring. Eenmaal op de Zuilense Ring voerde de man zijn snelheid op en reed tegen de 200 km/u. Ter hoogte van Maarseveen nam hij de afslag en reed de Herenweg op. Ook hier maakte hij diverse verkeersovertredingen.

Uiteindelijk lukte het de motorrijder op de Maarsseveensevaart aan de kant te zetten. De

23-jarige bestuurder uit Maarssen gaf, nog voordat de agenten iets konden zeggen, al te kennen dat hij een probleem had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal werd hij weer naar huis gestuurd.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart een man aangehouden omdat hij een fiets had weggenomen.

Agenten werden omstreeks 00.20 uur naar de Van Sijpesteintunnel gestuurd omdat cameratoezicht had gezien dat een man bezig was een fiets open te breken. Op weg naar de locatie kregen de agenten door dat de dief inmiddels met de fiets in de omgeving van het Stationsplein liep. Ter plaatse zagen agenten de man met de fiets lopen. De 32-jarige dief uit Zeist werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond werd een bezorger onder bedreiging van een mes beroofd door drie verdachten. De politie zoekt getuige(n).

Een 19-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 20.05 uur met zijn bromfiets over de Vechtdijk. De man was aan het werk en op weg naar een klant om eten te bezorgen. Plotseling werd hij tot stoppen gedwongen door drie jongens. De jongens bedreigden het slachtoffer met vermoedelijk een mes en beroofden hem van zijn geld en eten. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

UTRECHT Zondagavond vond een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte en de veroorzaker doorreed. De politie zoekt getuige(n).

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 20.20 uur op haar fiets over de Laan van Nieuw Guinea. De vrouw hoorde dat een auto haar met hoge snelheid van achteren naderde. Plotseling werd zij door de auto geschept en kwam hard op het wegdek terecht. De bestuurder stopte heel even maar reed daarna verder. Meerdere getuigen verklaarden aan de politie dat de bestuurder in een donkerkleurige cabrio, vermoedelijk Chrysler, reed.

Ook had de bestuurder al eerder op de Kanaalstraat gevaarlijk rijgedrag vertoond door een vluchtheuvel aan de verkeerde kant te passeren en door met zijn auto over het fietspad te rijden. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.