Ingezonden persbericht


Gesubsidieerde jongerenreis 'Volunteering 4 All' naar Roemenië

Amersfoort, maart 2011. Stichting Commundo heeft met succes subsidie aangevraagd bij het Europese subsidieprogramma Youth in Action. In juli en oktober 2011 kunnen twintig jongeren tussen de 18 en 30 jaar twee weken vrijwilligerswerk doen in Roemenië. Het wordt een bijzondere reis. De helft van de jongeren die mee gaat, heeft een lichamelijke beperking. De andere helft van de jongeren zal tijdens de reis fungeren als buddy. Samen reizen ze naar Roemenië om daar taboeonderwerpen bespreekbaar te maken.

Door middel van sociaal theater zal in Roemenië een aantal issues bespreekbaar worden gemaakt. Onder andere het doen van vrijwilligerswerk en het leven met een handicap zal aan bod komen. De jongeren zullen optredens geven op scholen, in bibliotheken en andere publieke ruimtes. Tijdens deze voorstellingen wordt het publiek actief betrokken bij de voorstelling. Op deze manier wordt geprobeerd de negatieve houding tegenover deze onderwerpen positief te beïnvloeden. Hoewel de hoofdactiviteit sociaal theater is, zullen de Nederlandse en Roemeense jongeren ook met elkaar in gesprek gaan.

Het doel van het project is om interculturele uitwisseling tussen Nederlandse en Roemeense jongeren te realiseren en daarmee meer wederzijds begrip voor elkaars cultuur te ontwikkelen. Daarnaast worden de persoonlijke en sociale vaardigheden van zowel de Nederlandse en Roemeense jongeren verder ontwikkeld door deze reis.

Jongeren die interesse hebben om mee te gaan, hoeven geen ervaring te hebben met theater en ook niet in het omgaan met mensen met een handicap. Wel is er een sollicitatieprocedure. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en inschrijfmogelijkheden op www.commundo.nl.