Politie Twente

Vergiftigd vlees aangetroffen, politie zoekt getuigen Enschede
Zaterdag 26 maart werd bij een dierenartskliniek in Enschede een zeer ernstig zieke hond binnengebracht. De hond is vermoedelijk vergiftigd door middel van geprepareerd vlees. Het vlees is vermoedelijk over de schutting bij de eigenaar gegooid aan de Nieuw Guineastraat in Enschede.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of weten wie dit geprepareerde vlees heeft neergelegd. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011027801)

Diverse auto's vernield, politie zoekt getuigen Hengelo
In de nacht van zaterdag 26 maart op zondag 27 maart zijn diverse auto's vernield in Hengelo. De politie zoekt getuigen.

Zondagmorgen 27 maart kreeg de politie melding van vernielde auto's op de Koekoekweg in Hengelo. Drie auto's waren vernield door middel van bakstenen. Ook op de Deurningerstraat, Bongerdsweg en Mendelssohnstraat werden diverse vernielde auto's aangetroffen. De auto's waren bewerkt met stenen en enkele ruiten waren ingegooid.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen of weten wie hier verantwoordelijk voor is geweest. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011027805)

Automobilist rijdt door na veroorzaken aanrijding met bromfietser Hengelo
Een 22-jarige automobilist uit Denekamp is zijn rijbewijs kwijt, na veroorzaken aanrijding met bromfietser. De 22-jarige ging na de aanrijding er vandoor.

Zondagavond 27 maart omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een 22-jarige automobilist en een 18-jarige bromfietser uit Hengelo stonden op de Oldenzaalsestraat voor het rode verkeerslicht, ter hoogte van de oprit A1. Het verkeerslicht gaf groen voor het rechtdoorgaande verkeer. De 22-jarige stond rechts voorgesorteerd en negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht. Hierbij kwam hij in aanrijding met de 18-jarige bromfietser en ging er na de aanrijding snel vandoor. Wonderwel raakte de bromfietser niet gewond. Door de aanrijding verloor de automobilist zijn kentekenplaat. De politie startte direct een onderzoek en kon kort na de aanrijding de 22-jarige automobilist aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de 22-jarige onder invloed van alcohol verkeerde werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,95 promille uit. De man is een beginnend bestuurder, het rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011027863)

Fietsendief aangehouden
Enschede
Zondagmiddag 27 maart deed een 41-jarige man uit Enschede een zeer vervelende ontdekking. Tijdens een bezoek aan een supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan werd zijn fiets gestolen. Tijdens het uitkijken van de camerabeelden bleken drie jongeren betrokken te zijn bij de fietsendiefstal. Op de Europalaan zag de 41-jarige de drie jongens lopen. Het lukte de 41-jarige twee van de drie jongens aan te houden. De derde jongen wist te ontkomen. Het tweetal werd direct overgedragen aan de politie. Een 16-jarige jongen uit Enschede bleek verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van de fiets. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zijn handlanger een eveneens 16-jarige stadsgenoot kon na het verhoor het politiebureau verlaten. (2011027856)

Twee gewonden bij aanrijding op de A1 Holten
Een 45-jarige automobiliste uit Rijssen en haar 15-jarige dochter raakten zondag 27 maart gewond bij een aanrijding op de A1, ter hoogte van Holten.

Zondagmiddag 27 maart omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A1, ter hoogte van Holten. Een 45-jarige automobiliste uit Bathmen reed met haar auto over de A1, gaande in de richting van Enschede. Tijdens het rijden bemerkte de vrouw een langzamer rijdende 45- jarige automobiliste uit Rijssen voor haar te laat op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Door de aanrijding verloor de 45-jarige automobiliste uit Rijssen de controle over haar voertuig en kwam in de berm terecht. Daar sloeg de auto vervolgens over de kop. De 45-jarige automobiliste uit Rijssen en haar 15-jarige dochter raakten gewond en werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2011027845)

Overlast hangjongeren aangepakt Haaksbergen
Naar aanleiding van meldingen van overlast van hangjongeren bij een supermarkt in de Spoorstraat heeft Politie Twente vorige week meerdere malen gesurveilleerd, zowel in burger als in uniform. Omdat de problematiek zich verplaatste naar een schoolterrein aan de Bouwmeester hebben agenten dit terrein en het gebied tussen de Spoorstraat en Bouwmeester ook meegenomen in de surveillance. Meerdere jongeren zijn aangesproken op hun gedrag, gewaarschuwd dan wel weggestuurd. In twee situaties zijn bekeuringen uitgeschreven. De situatie is thans zichtbaar verbeterd. Er wordt de komende tijd vaker gesurveilleerd, waarna een evaluatie zal plaatsvinden door de politie, de gemeente en schoolbestuur.

Schennispleger aangehouden
Hengelo
Politie Twente, team Hengelo heeft zondag 27 maart omstreeks 12.00 uur op de Enschedesestraat een vermoedelijke schennispleger aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen van twee getuigen die een schennispleger volgden. De gearriveerde politie zag inderdaad een man, naar later bleek een 33-jarige Enschedeër, met zijn broek geopend fietsend over de Enschedesestraat. Hierop is de man aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum. (2011027793)

Belediging agenten
Goor
Vrijdag 26 en zaterdag 27 maart zijn 's nachts twee dronken mannen aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagnacht 26 maart omstreeks 00.30 uur vond een 19-jarige Enschedeër het nodig op de Grotestraat surveillerende agenten te beledigen die in gesprek waren met de uitgaansjeugd. De 19-jarige die onder invloed van alcohol verkeerde werd dusdanig recalcitrant dat hij geboeid is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum en ter ontnuchtering is ingesloten. Zaterdag 27 maart is hij weer in vrijheid gesteld.

Zaterdagnacht 27 maart omstreeks 5.30 uur werden surveillerende agenten tijdens de horecanacht op de Grotestraat uitgescholden door een 41-jarige man uit Goor. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol en is eveneens geboeid afgevoerd om zijn roes uit te slapen in het Politie Arrestantencentrum. Hij kon aan het eind van dag weer naar huis. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011027446/737)

Poging tasjesroof, verdachte aangehouden Enschede
In de nacht van zondag op maandag 28 maart heeft Politie Twente, team Enschede, omstreeks 04.00 uur een 25-jarige Enschedeër op de Korte Hengelosestraat aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot beroving van twee vrouwen. Omstreeks 24.00 uur had hij geprobeerd een vrouw op de Deurningerstraat te beroven van haar tasje, dit kon door alert optreden van een taxichauffeur voorkomen worden. Een tweede poging deed hij niet veel later bij een andere vrouw, ook dit mislukte omdat zij haar tas stevig vast hield. De getuige van dit voorval kon de gearriveerde agenten een duidelijke beschrijving geven van de dader. Niet veel later kon de 25-jarige als verdachte worden aangehouden en voor verhoor worden overgebracht naar het bureau. (2011027926)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

28 maart 2011
053-4555588

---- --