Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

'Mobiliteit van levensbelang voor economie en welzijn'

ANWB blij met plan mobiliteit EU-commissie

De ANWB is verheugd dat de Europese Commissie in haar nieuwe mobiliteitsbeleid dat vandaag is gepubliceerd, erkent dat mobiliteit van levensbelang is voor de economie en voor het welzijn en dat zij een aantal belangrijke initiatieven aankondigt om de toenemende mobiliteit te garanderen.

De ANWB hoopt dat de Nederlandse overheid deze initiatieven ter hand neemt.

De belangrijkste plannen die de ANWB toejuicht zijn:
- het bevorderen van de invoering van betalen naar gebruik van alle vervoersmiddelen

- grote verschillen in heffingen voor automobilisten in Europa opheffen

- het bevorderen van het gebruik van de meest geëigende vervoersmiddelen door het beschikbaar stellen van up to date reisinformatie

- betere benutting van bestaande infrastructuur door mobiliteitsmanagement en door het stimuleren van initiatieven als Het Nieuwe Werken.

De Europese Commissie publiceerde vandaag haar Witboek over Mobiliteit. Hierin staan de doelstellingen en acties gericht op de mobiliteit zoals die in 2020 en in 2050 er uit zou moeten zien. De Europese Commissie schetst hierin scenario's met betrekking tot mobiliteit in steden, tussen steden en op de lange afstand. Het Witboek zal in de komende maanden door de Europese lidstaten en door het Europees Parlement van commentaar worden voorzien.