Politie Zeeland


---

0479-2011 Verkeersongeval met letsel, Aagtekerke
In Aagtekerke, op de Zuiverseweg, heeft vanmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden.

Als gevolg hiervan zijn twee bestuurders met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 57-jarige bestuurder uit Vlissingen reed over voornoemde weg. Ineens zag hij een tegemoetkomende auto op zijn weghelft rijden. Hij probeerde nog uit te wijken door de berm in te rijden, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen.

De bestuurster die op de verkeerde weghelft reed betrof een 27-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Zij verklaarde last te hebben van de laagstaande zon.

Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. De beide betrokkenen moeten nog gehoord worden door de Zeeuwse politie.

0480-2011 Trio aangehouden voor diefstal kentekenplaten, Rilland
Door de politie zijn zondagavond drie personen in de leeftijd van 20- t/m 27 jaar aangehouden voor de diefstal van kentekenplaten.
Rond 18.00 uur was door een getuige melding gedaan dat er kentekenplaten werden gestolen vanaf een personenauto die stond bij de golfbaan aan de Grensweg in Rilland. Deze getuige gaf ook het kenteken door van de auto die betrokken was bij de diefstal.

Even later werd die auto gezien op de parkeerplaats bij pompstation De Vliete langs de A58. In de auto zaten twee vrouwen en een man, afkomstig uit Rotterdam en Nijmegen, die gelijk werden aangehouden. Bleek dat in de auto waarin ze reden nagenoeg geen benzine meer zat. Vermoedelijk wilden ze tanken met de valse kentekenplaten.

Het drietal is, na een nachtje in Torentijd, vanmiddag weer in vrijheid gesteld nadat proces-verbaal is opgemaakt. De gestolen kentekenplaten zijn weer terug bij de eigenaar.





Politie Zeeland